Bruto of netto? Kies uw prijsmodus.

Prijsstelling is een belangrijke factor in elk bedrijf. Bij het opstellen van prijslijsten worden verschillende parameters in overweging genomen, maar dit is slechts één stap in de goede richting. De prijzen in de documenten zijn een afspiegeling van afspraken met leveranciers en klanten en kunnen variëren tussen groothandels- en retailbedrijven.

Om de prijsstelling zo duidelijk mogelijk te maken, introduceert SAP Business One de mogelijkheid om met twee verschillende prijsmodi te werken – bruto en netto:

Bruto of netto? Kies uw prijsmodus

Wanneer u deze optie activeert, definieert u de relevante prijsmodus voor elke zakenpartner en elke prijslijst. U kunt prijslijsten van de prijsmodus ‘Bruto’ alleen toewijzen aan zakenpartners met de prijsmodus ‘Bruto’ en vice versa:

Bruto of netto? Kies uw prijsmodus

De prijsmodus van de zakenpartner wordt weerspiegeld in de documenten die voor de betreffende zakenpartner zijn gemaakt en heeft invloed op relevante berekeningen, zoals de brutowinst. Deze optie niet wordt ondersteund in Brazilië, India en Israël.

Beschikbaar in SAP Business One 9.3, versie voor SAP HANA en SAP Business One 9.3.

Sap Business One Webshop Sluiten