Levering? Gebruik de rekening voor geleverde goederen.

levering-Domanibs-SAP-Business-One-SAPBusinessOne-ERP-CRM-Bibliotheek-klant

Levering? Gebruik de rekening voor geleverde goederen.

U weet precies wat er in het magazijn gebeurt, alles wordt netjes geteld en alle hoeveelheden worden in het systeem ingevoerd. Dat is geweldig, maar hoe zit het met de boekhouding? Als uw bedrijf de permanente inventaris beheert, stelt SAP Business One u in staat om transparant en om de inventarisaties in de respectievelijke rekeningen weer te geven. U kunt kiezen of u de leveringstransactie wilt versturen naar de rekening voor verzonden goederen, in plaats van naar een Costs Of Good Solds (COGS)-rekening. Deze instelling is zowel op bedrijfsniveau als op klantenniveau beschikbaar. Om deze instellingen in SAP Business One in te voeren gaat u naar:

Stap 1: Beheer > Systeeminstellingen > Algemene instellingen > Zakenpartner. Vink ‘Rekening geleverde goederen gebruikt voor klant’ aan.

Stap 2: Zakenpartners > Stamgegevens zakenpartners > Boekhouding. Vink ‘Rekening voor geleverde goederen gebruiken’ aan.

Levering-sapbusinessone-domanibs-goederen-zakenpartner

Als u de bovenstaande opties selecteert, wordt de levering op de grootboeknummer voor geleverde goederen geboekt, en pas wanneer de factuur wordt uitgereikt, wordt de transactie geregistreerd op de COGS-rekening. Deze optie kan heel nuttig zijn in een geval waarin de levering en factuur in verschillende detacheringstermijnen worden uitgereikt.

Beschikbaar sinds SAP Business One 9.2, versie voor SAP HANA en SAP Business One 9.2.

SAP Business One

SAP Business One is een volledig ERP-pakket voor het midden- en kleinbedrijf. Het pakket is toepasbaar in ruim 150 landen en is zonder beperkingen beschikbaar in meer dan 30 talen. SAP Business One is hiermee het meest betaalbare instapmodel van de ERP-oplossingen van SAP.

SAP Business One ook wel SAP B1 genoemd, verzamelt automatisch alle bedrijfsinformatie binnen één systeem. Bovendien worden hierdoor alle gegevens inzichtelijk en toegankelijk gemaakt. Binnen de standaard software kan het systeem gedetailleerd en naar eigen wens ingericht worden. Daarom is de oplossing geschikt voor MKB-organisaties met een maximum tot ongeveer 150 werknemers. En tevens voor bedrijven met een jaaromzet onder de 70 miljoen euro. Met dit ERP-systeem is een volledige integratie mogelijk van end-to-end business. Daarnaast is het pakket schaalbaar voor snel groeiende bedrijven. SAP Business One geeft dochterbedrijven en kleine organisaties meer controle over hun bedrijfsvoering. Zodoende groeit de software flexibel met organisaties mee. Alle belangrijke bedrijfsprocessen komen samen in deze oplossing, van accounting en CRM tot inkoop en supply chain management.

Voor meer Tips en Tricks bezoek onze SAP Bibliotheek of bezoek onze nieuwsberichten pagina voor het laatste nieuws!