6 vooroordelen over Cloud ERP

cloud-erp

Er gaan veel verhalen rond over ERP uit de public cloud. Er zijn nog altijd organisaties tegen die zich in hun keuze laten leiden door vooroordelen of een onjuiste voorstelling van zaken. Tijd om orde op zaken te stellen. In dit blog worden 6 veelvoorkomende stellingen over cloud-ERP op hun waarheidsgehalte beoordeelt.

6 vooroordelen over cloud-ERP

 Cloud-ERP is functioneel veel beperkter dan een on-premise oplossing
Niet waar – Cloud-ERP bevat alle benodigde functionaliteit om het grootste deel van de bedrijfsprocessen te faciliteren. Deze oplossing voorziet u van alle functionaliteit die u mag verwachten in deze digitale economie. Denk aan de integratie van het lead-to-cashproces in een enkel systeem en het verbeteren van de inzichten in de bedrijfsvoering dankzij krachtige analytics.

Cloud-ERP is om securityredenen ongeschikt voor gevoelige bedrijfsgegevens
Niet waar – Een cloud-ERP-systeem is doorgaans veiliger dan een on-premise oplossing. De leverancier van de SaaS-oplossing beschikt namelijk in vrijwel alle gevallen over veel geavanceerdere middelen voor het garanderen van security en continuïteit dan dat u als bedrijf een on-premise oplossing kunt veroorloven. Let er wel op dat de aanbieder zijn datacenters heeft gehuisvest op Europees grondgebied.

Cloud ERP is niet aanpasbaar aan mijn wensen
Niet waar – Cloud-ERP bestaat voor een groot deel uit standaardprocessen en -functionaliteit. Toch betekent dat allerminst dat je moet neerleggen bij allerlei standaardsjablonen en best practices. Maatwerk is tot op zekere hoogte altijd mogelijk. Bovendien sluit cloud-ERP het gebruik van een on-premise ERP-oplossing niet uit. De inzet van SaaS als vervanger voor enkel de finance processen is prima mogelijk, net als het leggen van koppelingen met een eventueel on-premise systeem van het hoofdkantoor.

Het hoofdkantoor werkt met een on-premise ERP-systeem, dus cloud-ERP is voor ons geen optie
Niet waar – Er zijn wel degelijk cloud-ERP-systemen die dankzij allerlei koppelingen prima integreren met on-premise oplossingen. Zo kan er direct gebruik worden gemaakt van sjablonen uit het moedersysteem, wat zeker voor groeiende bedrijven een uitkomst is. Zij kunnen deze ingerichte sjablonen immers simpelweg overnemen, wat de implementatietijd verder verkort.

Migratie naar cloud-ERP is door onze veelheid aan systemen en verschillende datatypen veel werk
Deels waar  Een migratie van complexe omgevingen naar de cloud is inderdaad niet van de ene op de andere dag realiseerbaar. Toch is het naar mijn ervaring zeker geen project van jaren en duurt het zeker niet langer dan een migratie naar een nieuw on-premise systeem.

Cloud-ERP past goed bij organisaties met duidelijke groeidoelstellingen
Waar – ERP uit de cloud past perfect bij een groeistrategie. De implementatietijd is veel korter dan bij een on-premise oplossing. Dankzij de cloud kun je ingerichte sjablonen gemakkelijk hergebruiken en deze in één keer uitrollen voor alle gewenste filialen, in plaats van filiaal voor filiaal te vernieuwen. Bovendien vereist cloud-ERP geen investeringen in eigen hardware en dure maatwerktrajecten. Dat is ideaal voor organisaties die snel nieuwe businessunits of filialen ‘up and running’ willen krijgen. En past het toch niet helemaal in de organisatie? Dan kom je daar snel achter, en niet na jaren aanmodderen. Cloud-ERP is bovendien een snelle en efficiënte manier om de processen van overgenomen bedrijven en businessunits te harmoniseren. Dat bevordert de wereldwijde samenwerking.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.