#1 Aanpassen Hoofdmenu

Tip #1 | Aanpassen hoofdmenu in SAP Business One

01-09-2020

Standaard ziet een gebruiker alle menu-items in zijn hoofdmenu. Dus ook de menu-items waarvoor een gebruiker niet bevoegd is. Dit kan tot verwarring leiden bij het uitvoeren van taken.

Een gebruiker kan zijn hoofdmenu echter zelf eenvoudig aanpassen zodat hij alleen de menu-items ziet waarvoor hij als gebruiker geautoriseerd is.

Het hoofdmenu wordt aangepast in 3 stappen:

      1. Klik op instellingen
      2. Klik op bevoegdheid overnemen
      3. Klik op actualiserenNa deze handeling zijn in het hoofdmenu van de gebruiker alleen nog de menu items zichtbaar waarvoor hij bevoegdheden heeft.In de video ziet u hoe eenvoudig u het hoofdmenu aanpast.En omdat HANA gebruikers een andere scherm lay-out hebben, vindt u in deze kick off week zelfs twee video’s. De lay-out van schermen verschilt maar de handeling voor het aanpassen van de schermen is gelijk.

SAP Business One

SAP Business One beschikt standaard over de modules: Financieel, Verkoop, Inkoop, Voorraadbeheer, Service, Productie en Project management.

Daarnaast ondersteunt het moeiteloos nieuwe innovaties op het gebied van Business Intelligence (BI), Big Data, Machine Learning en Internet of Things (IoT).

Hands on SAP Business One training

Is er binnen uw organisatie behoefte om de kennis over het systeem op te frissen of boosten? Boek dan onze basis training SAP Business One voor uw medewerkers.

Tijdens een intensieve cursusdag (8 uur) worden alle basishandelingen en functies behandeld. Uw users zullen hierna efficiënter werken en het gebruikersplezier neemt toe.