Beheer meerdere open vensters.

wisselen-tussen-venster-domanibs

Beheer meerdere open vensters.

Een van de bekende voordelen van SAP Business One is de mogelijkheid om te werken met meerdere applicatievensters (formulieren) die op een bepaald moment geopend zijn. U kunt bijvoorbeeld een verkooporder aanmaken terwijl u naar de stamgegevens van de klant kijkt en de relevante prijslijst erbij houdt, of een factuur met de respectievelijke journaalposten naast elkaar bekijken. Dit is erg handig totdat het scherm te druk is met meerdere vensters naast- en bovenop elkaar.

Om uw geopende vensters efficiënter te beheren, biedt SAP Business One de volgende opties in het menu “Venster”:

open-vensters-sap-business-one-domanibs

U kunt alle vensters op volgorde zetten door te kiezen voor “Overlappend”. Voor een nieuwe start kiest u “Alle afsluiten” en als u alleen met het huidige actieve venster wilt blijven werken, kiest u “Alle sluiten behalve deze”.

Als u een specifiek open venster naar voren wilt brengen, kunt u dit snel vinden via de lijst van open vensters onderin het menu “Venster”. Klik op de betreffende vermelding in de lijst en het betreffende venster wordt het actieve venster.

In SAP Business One 9.3, versie voor SAP HANA en SAP Business One 9.3, is de optie “Alle sluiten behalve deze” beschikbaar.