Bescherm UDF’s met persoonlijke gegevens

bescherm-udf-tips-tricks-sapbusinessone

Bescherm UDF’s met persoonlijke gegevens

We zijn ons allemaal bewust van de noodzaak om onze gegevens te beschermen. Het gaat niet alleen om de financiële resultaten of om cijfers vertrouwelijk te houden. Persoonlijke gegevens van onze zakenpartners of medewerkers die in ons systeem zijn opgeslagen, verdienen onze bijzondere aandacht. Sinds 2018 is de GDPR in Europa wettelijk verplicht.

SAP Business One heeft een set tools geïntroduceerd waarmee u verschillende eigenschappen van verschillende objecten (zoals stamgegevens van zakenpartners, stamgegevens van werknemers, etc.) kunt classificeren als “persoonlijk” of “vertrouwelijk persoonlijk”. De versleutelde waarden kunt u alleen weergeven als u hiervoor bevoegd bent, de niet-bevoegde gebruikers kunnen deze gegevens niet bekijken.

Maar hoe zit het met door de gebruiker gedefinieerde velden (UDF’s)? Als uw bedrijf gebruik maakt van UDF’s voor het opslaan van persoonlijke gegevens, kunt u deze UDF’s instellen als “persoonlijk” of “vertrouwelijk persoonlijk” gegevens en u kunt deze gegevens ook beschermen:

persoonsgegevensbeheer-udf-domanibs-sap-business-one

De gegevens die in deze UDF’s worden ingevoerd, worden gecodeerd weergegeven voor onbevoegde gebruikers. Let wel op dat deze optie alleen beschikbaar is voor door de gebruiker gedefinieerde velden van het type “Alfanumeriek” en structuur “Tekst”.

Het venster “Persoonsgegevensbeheer” is beschikbaar onder de “Gegevensbeschermingsfuncties” onder de beheermodule. Om de bescherming van de gegevensbescherming te activeren, selecteert u de optie “Beheer van bescherming van persoonsgegevens inschakelen” in het venster “Bedrijfsdetails” kopje “Basisinitialisatie”.

Bedrijfsdetails-domanibs-sap-business-one

Beschikbaar in SAP Business One, 9.3 versie voor SAP HANA PL09 en SAP Business One 9.3 PL09.

Wilt u hier meer over weten of heeft u een andere vraag omtrent SAP Business One? 
Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met u mee.

SAP ERP GESCHIKT VOOR UW ORGANISATIE?

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past by uw type organisatie & budget? Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.