Blokkeer handmatige boekingen naar rekeningen

Blokkeer handmatige boekingen naar rekeningen

Blokkeer handmatige boekingen naar rekeningen

Journaalposten, transacties…. Ongeacht welke term wordt gebruikt, we weten allemaal dat dit de essentie van de boekhouding is en wat uiteindelijk wordt opgeteld onderaan de lijn in de rapporten. De cijfers moeten kloppen en hoewel fouten kunnen worden hersteld, laten ze een spoor na. Elk bedrijf erkent het grote belang van een accurate boekhouding en specificeert verschillende kenmerken voor de verschillende rekeningen op basis van hun doel, zakelijke behoeften, gevoeligheid, enz.

Als uw bedrijfstransacties automatisch worden geboekt – bijvoorbeeld als gevolg van het toevoegen van een factuur – als handmatig, stelt SAP Business One u in staat om een duidelijke scheiding aan te brengen tussen de rekeningen die worden gebruikt voor automatisch aangemaakte transacties en de rekeningen die worden gebruikt voor handmatige transacties:

Blokkeer handmatige boekingen naar rekeningen

Wanneer u de optie ‘Handmatige boeking blokkeren’ selecteert, wordt het aanmaken van handmatige journaalposten en het toevoegen van transacties op basis van terugkerende boekingssjablonen voor de betreffende rekening geblokkeerd.

Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat handmatige journaalposten niet per ongeluk op de verkeerde rekeningen worden geplaatst. U kunt deze instelling op elk moment wijzigen.

Beschikbaar in SAP Business One, 9.1 versie voor SAP HANA PL10 en SAP Business One 9.1 PL10.

Wilt u hier meer over weten of heeft u een andere vraag omtrent SAP Business One? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met u mee.

SAP ERP GESCHIKT VOOR UW ORGANISATIE?

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past by uw type organisatie & budget? Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.