Datuminvoering: in het verleden, heden of in de toekomst?

Datuminvoering-Domanibs-SAP-Business-One-SAPBusinessOne-ERP-CRM-Bibliotheek

Datuminvoering: in het verleden, heden of in de toekomst?

Meestal hoef je niet na te denken over welke datum je moet invoeren bij het aanmaken van een document. Standaard wordt de datum van vandaag weergegeven. In de meeste gevallen heb je de datum van vandaag nodig. Maar er zijn ook situaties waarbij u een datum moet veranderen. Dit kan voorkomen als u orders voor de volgende maand invoert, of bij het ontvangen van facturen van verkopers per post, etc. De verzenddatum is van groot belang voor het creëren van rapporten.

Het is raadzaam om een beleid op te stellen waarin u bepaald of het toevoegen van documenten met een andere datum, dan de huidige datum, toegestaan wordt. In SAP Business One maakt u de keuze of u de boekingsdatum in de toekomst wilt toestaan of documenten met eerdere boekingsdatum wilt blokkeren.

Datuminvoering: in het verleden, heden of in de toekomst?

Standaard worden beide opties niet geselecteerd, zodat het toevoegen van documenten met een eerdere datum van verzending beschikbaar is. Dit terwijl het aanmaken van documenten met een toekomstige datum van verzending niet is toegestaan. Deze instellingen zijn ook beschikbaar per documenttype. Ga hiervoor naar Beheer > Systeeminstellingen > Documentinstellingen > Tabblad: Algemeen.

Beschikbaar sinds SAP Business One, versie voor SAP HANA en SAP Business One.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.