Definieer als dienstverlener het servicegebied in verschillende hoofdgebieden

Servicemonteur-service-domanibs-sap

Definieer als dienstverlener het servicegebied in verschillende hoofdgebieden

Efficiëntie en orde zijn essentieel voor een succesvolle bedrijfsvoering. Als u een dienstverlener bent die technici in dienst heeft, of een bedrijfsontwikkelaar die op zoek is naar meer mogelijkheden. Voor dergelijke zaken en vele andere stelt SAP Business One u in staat verschillende gebieden definiëren:

Beheer > Definitie > Algemeen > Gebieden.
(Hieronder ziet u de Nederlandse versie zonder inhoud en een Engelse versie met inhoud.)

gebieden-definitie-service-sapbusinessone-domanibs

territories-gebieden-definitie-service-sapbusinessone-domanibs

In het bovenstaande voorbeeld (Engels) heeft de dienstverlener het servicegebied in drie hoofdgebieden verdeeld. Elk gebied is verdeeld over enkele teams op basis van het aantal klanten in elk gebied. Afhankelijk van het bedrijf kunt u een gebied toewijzen aan een zakenpartner en/of een opportunity en later ook rapporten genereren met territoria als selectiecriteria.

U kunt een lijst opstellen per gebied of een hiërarchische boom definiëren. Een gebied kunt u slepen en neerzetten om de locatie ervan in de structuur te wijzigen. Daarnaast kunt u een gebied op inactief instellen (bijvoorbeeld in het geval van verminderde activiteit / organisatorische verandering in een bepaald gebied) en onnodige gebieden verwijderen als ze niet gekoppeld zijn aan andere entiteiten zoals een opportunity.

Beschikbaar bij SAP Business One, versie voor SAP HANA en SAP Business One.


SAP ERP GESCHIKT VOOR UW ORGANISATIE?

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past by uw type organisatie & budget? Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.