Deze tech trend verandert de wereld in 2018

Domanibs-SAP-AI-tech-trend

Deze tech trend verandert de wereld in 2018

Artificial Intelligence

Zoals de onderzoekers het omschrijven lost Artificial Intelligence (in de vorm van machine learning, deep learning en neurale netwerken) problemen op die we zelf ‘niet willen of niet kunnen oplossen’. De grootste disruptie zullen we zien in zelfrijdende auto’s, beveiliging, retail en spraaktechnologie.

Retailers zullen de komst van AI voornamelijk terugzien in kostenbesparing, meer productiviteit en meer omzet. Rondom zelfrijdende auto’s zijn grafische chipfabrikant Nvidia en chipmaker Intel de grootste drijfveren achter de nieuwste hard- en software. Nvidia-oprichter Jen-Hsun Huang kondigde in Vegas niet alleen nieuwe hardware voor zelfrijdende auto’s aan, maar ook nieuwe partnerships met onder meer Uber, het Chinese Baidu en Volkswagen, die allemaal hardware zullen afnemen bij het bedrijf uit Santa Clara.

Een belangrijke ontwikkeling binnen kunstmatige intelligentie zal zijn dat AI in de toekomst gaat uitleggen waarom het bepaalde beslissingen neemt. Hoe algoritmes tot een conclusie komen is op dit moment zelfs voor de ontwikkelaars ervan dikwijls een raadsel. Volgens de CTA-onderzoekers zal verantwoordelijke AI cruciaal zijn om op lange termijn het vertrouwen in deze technologie te behouden. Nvidia speelt hierop in door in te zetten op ‘augmented navigatie’: auto’s zullen in de toekomst aan de bestuurder tonen welke objecten ze herkennen en waarop ze anticiperen wordt.

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen door onze nieuwsberichtenpagina regelmatig te bezoeken.

Welke ict-trends kunnen wij het komende jaar verwachten? ‘The Internet of Things’ is samen met alle bijbehorende ontwikkelingen één van de belangrijkste trends om in de gaten te houden. En de digitale transformatie raast ook op andere vlakken voort met boeiende nieuwe technologieën. Daarnaast blijven de cloud en security belangrijke thema’s. Wat houden de ict-trends voor 2018 precies in, en wat kunnen zij betekenen voor uw bedrijf? Is uw ict-afdeling voorbereid op de uitdagingen van komend jaar? Benieuwd naar wat bedrijfs- en IT-experts te zeggen hebben over innovaties op het gebied van software en technologie? Komende weken verhullen wij nieuwe trends en ontwikkelingen, volg ons en blijf op de hoogte.

Bron: Sprout: 9 tech-trends die je in 2018 in de gaten moet houden – Remy Ludo Gieling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.