Documenten annuleren? Dan is timing alles.

Documenten-annuleren-timing-sap-domanibs

Documenten annuleren? Dan is timing alles.

Het annuleren van documenten is een veelvoorkomende taak. Dit kan voorkomen door een menselijke fout, een veranderingsverzoek van een klant, etc. Afhankelijk van het document kan de annulering van invloed zijn op rapportages, inventarisatie en/of andere aspecten van het bedrijf. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan, door speciaal aandacht te besteden aan het tijdstip van annulering.

SAP Business One stelt u in staat om datumreeksen in te stellen waarin gebruikers documenten kunnen annuleren. Ga hiervoor naar: Beheer > Systeeminstellingen > Documentinstellingen.

documentinstellingen-sap-domanibs

Als u een document probeert te annuleren buiten het gedefinieerde datumbereik, verschijnt er een foutmelding en wordt de actie geblokkeerd. Deze instelling is niet van toepassing op orders, offertes of verkoopaanvragen, waarbij u een geldigheidsdatum kunt instellen.

Voor verkooporders kunt u in Documentinstellingen > Per Document-tabblad een standaard annuleringsperiode definiëren, waarin de klant de bestelling zonder gevolgen kan annuleren.

 

Beschikbaar in SAP Business One, versie voor SAP HANA en SAP Business One.

 

Wilt u meer tips en tricks lezen, bezoek dan onze SAP Bibliotheek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.