Maak kennis met collega Petra Pajkanovic

Wie worden jouw collega’s bij Domani Business Solutions? Op deze pagina lees je het verhaal van onze collega Petra Pajkanovic. Zij switchte, op latere leeftijd, van carrière. Petra verruilde haar baan, als Finance Manager, namelijk in voor die van een SAP consultant. Sinds mei 2022 versterkt Petra het team, als financieel expert, bij SAP Business One implementaties.  

Petra Pajkanovic, Functioneel Consultant bij Domani Business Solutions

Slim en bescheiden. Petra is, als je haar ontmoet, beslist geen haantje-de-voorste. Maar er komt een hele andere Petra tevoorschijn als je haar uitdaagt op financiële vraagstukken. Dan vertelt ze jou, zonder omhaal, precies wat je nodig hebt. Door haar uitgebreide financiële achtergrond weet Petra namelijk, als geen ander, welke data een klant nodig heeft in zijn rapportages. Niemand kent die wereld beter dan zij. Ze werkte namelijk zelf jarenlang als Finance Manager.

Is een klant anders van mening? Dan gaat Petra een goed gesprek, waarbij de verschillende visies onderzocht worden, niet uit de weg. Deze dame staat haar mannetje wel!

Van ERP gebruiker naar ERP consultant

Tijdens haar vroegere loopbaan heeft Petra veelvuldig te maken met bedrijfsautomatisering. Als Finance Manager is data uit het ERP systeem haar belangrijkste gereedschap bij het maken van heldere en solide rapportages.

“ERP is gewoon een tool om je werk zo goed mogelijk te doen” aldus Petra. “Ik vind IT niet spannend. Als je weet hoe je automatisering efficiënt voor je laat werken, is een systeem zó handig! Zo zorgen query’s, waarmee je automatisch data uit je systeem haalt, voor rapportages die compleet en betrouwbaar zijn. Voor finance experts geldt gewoon hoe méér meer inzicht hoe beter. En ik was heel eager hoor, om zo veel mogelijk data boven tafel te krijgen.”

Vanwege haar analytische blik is Petra, ze werkt op dat moment als Group Finance Manager, bij haar vorige werkgever verantwoordelijk voor een internationale implementatie. Deze verloopt succesvol en smaakt naar meer. “Ik vind het mooi dat je processen naar wens kunt inregelen. Dat is echt mooi! Het leek me leuk, en dankbaar, om ook andere bedrijven te helpen aan heldere rapportages. Echt een spannende nieuwe stap” vertelt Petra, als we vragen waarom ze een nieuwe carrière als consultant startte.

“De software biedt ontzettend veel mogelijkheden. Daarbij kan ik mijn financiële achtergrond natuurlijk goed gebruiken. Een job als adviseur/consultant leek me daarom echt heel leuk.” Vervolgt Petra enthousiast.

Certificeren voor SAP Business One

Petra trekt daarom de ‘stoute schoenen’ aan en neemt contact op met Arthur Beens van Domani Business Solutions. Ze vertelt hem waarom de functie SAP Business One consultant haar zo aanspreekt. Op dat moment bezit ze nog geen SAP Business One certificering, en dat is natuurlijk wel een vereiste om voor klanten aan de slag te gaan.

Maar Arthur is erg blij met het telefoontje van Petra als financieel expert. Hij verwacht dat zij, door haar achtergrond en motivatie, weinig problemen heeft met het certificeringstraject. Ze bezit namelijk veel praktijkkennis, kan software vereisten gemakkelijk onder woorden brengen en is bovenal zeer gemotiveerd.

Petra krijgt een contract aangeboden en inderdaad, binnen no-time plopt er certificerings-champagne in huize Pajkanovic. Petra slaagt namelijk, na hard studeren, al binnen anderhalve maand!

En dan ’s avonds lekker je hoofd leegmaken?

Hoe houdt Petra de balans werk-privé willen we weten. Met een partner en vijf kinderen, die allemaal nog thuis wonen, is het ’s avonds vast niet altijd sereen & rustig.

Op die vraag antwoordt Petra met een gulle lach. “Nee, dat is inderdaad wel eens uitdagend. Iedereen in mijn gezin heeft natuurlijk recht op aandacht. Maar bij Domani werk ik aan super leuke projecten, het werk is ontzettend dynamisch en daar houd ik van. Meer dan van huishoudelijke taken.” lacht Petra.

“Onze kinderen zijn inmiddels oud genoeg om ook zelfstandig beslissingen te nemen. Ik hoef niet meer heel de dag paraat te staan voor ze. Ik vind mijn werk echt heel leuk en krijg er veel enegie van. Dat merkt iedereen binnen ons gezin.”

 

“Ik vind mijn werk heel leuk en krijg er veel energie van”

Ook aan de slag als SAP Bussiness One oconsultant? Bekijk dan eens bij de openstaande vacatures of overtuig, net als Petra, onze Managing Director Arthur Beens. Misschien ben jij wel net zo geknipt voor een consultancy job binnen ons team!