Maak kennis met collega Stijn Nelissen

Wie worden jouw collega’s bij Domani Business Solutions? Op deze pagina maak je kennis met Stijn Nelissen. Stijn werkt sinds 2017 als SAP Business One expert. Hij haalt veel voldoening uit het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het contact met klanten. Je komt hem dan ook zeer geregeld tegen bij onze opdrachtgevers!

Stijn Nelissen, Functioneel Consultant bij Domani Business Solutions

Innemend, altijd geïnteresseerd in de bedrijfsvoering van klanten én in de professionals die er werken. Stijn kijkt graag rond op de werkvloer. Hoe kan hij helpen om activiteiten efficiënter en taken gemakkelijker te maken binnen een bedrijf? Hij is een teamplayer in hart en nieren. Samen de schouders eronder! Dat doet hij dagelijks met de consultants van het Domani-team. Maar net zo vaak samen met professionals aan de klantzijde. En als je zo vaak bij klanten over de vloer komt, zijn dat eigenlijk een soort semi-collega’s.

Blueprint voor succesvolle ICT carrière

Zijn loopbaan lijkt op een efficiënte software implementatie. Stijn combineert interesses en talent al vanaf zijn studententijd. De blauwdruk voor zijn carrière legt hij namelijk tijdens de studie ICT & Business aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Hij start daarna als applicatiebeheerder en groeit al snel door naar de functie van Business Analist.

Functioneel SAP Business One consultant is dan ook een logische volgende stap. Een optimale bedrijfsvoering tot stand brengen met behulp van software. Stijn doet dat graag. Je kunt dus wel zeggen dat deze Business & IT expert binnen no-time de baan naar zijn hart vond.

Puzzelen voor de klant

Waar hij zijn werkplezier uithaalt? “Dat zijn twee dingen” antwoord Stijn. “Ten eerste het feit dat ik een klant echt verder kan helpen. Daarvoor krijg ik veel waardering. Al werken we daar met ons hele team natuurlijk hard aan. Maar het is echt heel tof om een bijdrage te mogen leveren aan het succes van een klant.”

“Daarnaast vind ik het echt een mooie uitdaging, requirements vertalen naar de mogelijkheden van SAP Business One. Of, als het niet direct met het systeem kan, door SAP Business One te combineren met add-ons. Een leuke puzzel is dat. Daar duik ik altijd graag in!”

SAP Business One configureren

Om bij klanten van Domani Business Solutions aan de slag te gaan, is een SAP Business One certificering vereist. Als we Stijn vragen of hij daarvoor hard moest studeren, glimlacht hij: “Ik heb me de eerste maand volledig gefocust op de certificering, want ik wilde zo snel mogelijk aan de slag voor klanten. Dat ik diezelfde maand al certifieerde, betekent niet dat ik er niets voor hoefde te doen hoor.”

“Ieder pakket moet net wat anders geconfigureerd worden. Dat moest ik daarom voor SAP Business One natuurlijk zelf ook uitzoeken. Dat ik de gebruikte terminologie kende, en wist hoe bedrijfsprocessen optimaal lopen, was natuurlijk een voordeel. Ik moest dus vooral leren hoe je de settings aanpast binnen SAP Business One.”

Tickets wegtikken

Eenmaal gecertificeerd gaat Stijn aan de slag bij klanten. In het begin nog samen met een senior collega, maar al snel ook regelmatig alleen.

Stijn verduidelijkt: “Een leadconsultant knipt een groot project op in deelprojecten. Die activiteiten zet hij klaar in ons projectmanagementsysteem. Wij noemen dat tickets. Op deze tickets worden collega’s met specifieke expertises ingepland.”

“In het begin deed ik dus vooral deelprojecten. Dan ’tikte ik dus tickets weg’ onder begeleiding van mijn senior collega’s. Zo maakte ik kennis met de Domani-werkwijze en diverse klanten. Daarna ging ik al snel zelfstandig op pad.”

Leadconsultant

Tegenwoordig is Stijn vaak zelf in de lead. Dan is de afstemming met een klant over de vertaling van business requirements naar het SAP Business One systeem zijn verantwoordelijkheid. Hij plant dan dus de activiteiten van collega’s voor een project, en houdt de voortgang van de activiteiten in de gaten.

Bij nieuwe klantvragen van bedrijven, waarvoor Stijn de initiële SAP Business One implementatie verzorgde, sluit hij ook nog altijd aan. Hij kent deze bedrijven, processen en teams immers al.

Eenzaam, zo’n baan als consultant?

Stijn lacht als we hem vragen of zijn functie niet eenzaam is. “Nee hoor, al zit ik wel geregeld als enige Domani-consultant op een klantlocatie. Maar het team van een klantorganisatie is vaak ook heel vertrouwd. Als je daar regelmatig komt, bouw je ook met hen een band op. Het worden dan eigenlijk ook een soort collega’s.”

“Na het weekend heb ik daar bijvoorbeeld ook vaak een leuk praatje bij de koffiemachine. Ik ben er echt geen ‘vreemde’ hoor. Toen mijn zoontje geboren werd, kreeg ik zelfs van een aantal klanten kaarten en kraamcadeautjes. Dat is toch leuk?!”

Of er ook iets tegenvalt aan het werken bij klanten op locatie? Stijn hoeft niet lang na te denken. “Nou, je moet zeker geen hekel hebben aan autorijden. Sommige weken rijd ik echt kris kras door Nederland. Niet handig. Maar soms is het niet anders. Voor sommige projecten moet je gewoon op locatie aanwezig zijn om samen meters te maken.”

Contact met Domani collega’s

Hoe Stijn contact onderhoudt met Domani collega’s? Stijn vindt het een rare vraag: “In het digitale tijdperk stemmen we gewoon dagelijks af via Teams en telefoon. Of live bij de grotere projecten als er meerdere consultants zijn ingepland.”

Ook zijn er altijd vertrouwde gezichten op het kantoor in Venlo. Dus een dag in het ‘clubhuis’ zorgt zeker voor de nodige lolletjes. En natuurlijk zijn er de Domani teamuitjes. Die zorgen voor een hecht teamgevoel én regelmatig voor legendarische verhalen!

We hebben Stijn gevraagd om deze verhalen toch maar niet te vertellen bij de koffieautomaat van onze klanten…

 

“Requirements vertalen naar de mogelijkheden in SAP Business One, ik vind dat een mooie puzzel”

Ook bedrijfsprocessen optimaliseren door middel van SAP Bussiness One software? Kijk dan eens bij de openstaande vacatures of neem contact op met onze Managing Director Arthur Beens. Voor slimme SAP Business One consultants heeft hij namelijk altijd mooie opdrachten!