Gebruikt u gestorneerde transacties voor uw boekingen?

Gestorneerde-transacties-Domanibs-SAP-Business-One-SAPBusinessOne-ERP-CRM-Bibliotheek

Aan het einde van de maand, een kwartaal of elk jaar is het dezelfde routine.  U registreert de verwachte uitgaven voordat de werkelijke facturen binnen komen. Enkele dagen later moet u deze transacties annuleren en de in plaats daarvan binnen gekomen facturen registreren. Dat laatste lijkt simpel, maar hoe houdt u deze individuele transacties bij die uiteindelijk moeten worden teruggedraaid?

SAP Business One stelt u in staat om specifieke handmatige transacties te markeren die geannuleerd moeten worden. U kunt gelijk de annuleringsdatum in te voeren. Bij het aanmaken van een journaalboeking, vinkt u ‘Storno’ aan. U kunt nu de datum invoeren van annulering invoeren:

 

Het venster ‘Gestorneerde transacties’ (onder financiële boekhouding) vermeldt alle transacties die tegen de huidige datum moeten worden teruggedraaid. Hier kunt u ze nog eens bekijken en meerdere transacties met één klik annuleren:

 

Beschikbaar in SAP Business One, versie voor SAP HANA en SAP Business One.

 

SAP Business One

SAP Business One is een volledig ERP-pakket voor het midden- en kleinbedrijf. Het pakket is toepasbaar in ruim 150 landen en is zonder beperkingen beschikbaar in meer dan 30 talen. SAP Business One is hiermee het meest betaalbare instapmodel van de ERP-oplossingen van SAP.

SAP Business One ook wel SAP B1 genoemd, verzamelt automatisch alle bedrijfsinformatie binnen één systeem. Bovendien worden hierdoor alle gegevens inzichtelijk en toegankelijk gemaakt. Binnen de standaard software kan het systeem gedetailleerd en naar eigen wens ingericht worden. Daarom is de oplossing geschikt voor MKB-organisaties met een maximum tot ongeveer 150 werknemers. En tevens voor bedrijven met een jaaromzet onder de 70 miljoen euro. Met dit ERP-systeem is een volledige integratie mogelijk van end-to-end business. Daarnaast is het pakket schaalbaar voor snel groeiende bedrijven. SAP Business One geeft dochterbedrijven en kleine organisaties meer controle over hun bedrijfsvoering. Zodoende groeit de software flexibel met organisaties mee. Alle belangrijke bedrijfsprocessen komen samen in deze oplossing, van accounting en CRM tot inkoop en supply chain management.

Voor meer Tips en Tricks bezoek onze SAP Bibliotheek of bezoek onze nieuwsberichten pagina voor het laatste nieuws!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.