Gouden Quality Award Innovation voor RSC Anderlecht en Domani Business Solutions

RSC Anderlecht en Domani Business Solutions ontvangen de Gouden Innovatie Award voor het project SAP Event Ticketing

Venlo – 3 oktober 2018 – De jaarlijkse Quality Award uitreiking van SAP vond dit jaar in de Europese hoofdstad Brussel plaats. SAP heeft haar erkenning uitgesproken over de excellente SAP-projecten welke de beste kwaliteit, planning en uitvoering kende, en ook nog eens een significante meerwaarde hebben toegevoegd aan hun organisaties. SAP-klant RSC Anderlecht en SAP-partner Domani Business Solutions hebben de finale weten te bereiken met de implementatie van de innovatieve cloud-oplossingen SAP Event Ticketing on HANA en mobiele app-toepassing.

In 2015 won Domani Business Solutions ook al de SAP Quality Award in de categorie Innovation en ging toen ook met goud naar huis. Domani Business Solutions bereikte hiermee de finale in EMEA.

Bij de beoordeling 2018-awards lag de focus opnieuw op het toepassen van innovatieve SAPoplossingen, het bereiken en borgen van de hoogste kwaliteit en het succes met de gerealiseerde resultaten. Na een grondige screening en voorselectie van de nominaties en de presentaties van de genomineerde projecten, heeft de jury het project van RSC Anderlecht uitgeroepen tot de Gold SAP Quality winnaar van 2018.

SAP Event Ticketing is succesvol door een unieke klant identificatie en uitbreide mogelijkheden. Hierdoor verloopt de afhandeling van tickets efficiënter en krijgt de beleving van de fan de volle aandacht. Daarnaast is er een verbeterde managementcontrole en -sturing via real-time rapportage met SAP Analytics Cloud en voldoet RSC Anderlecht aan de eisen voor GDPR.

Eerder implementeerde RSC Anderlecht samen met SAP-partner Domani Business Solutions als eerste in de wereld het ERP-systeem SAP Business One on HANA, de SAP-kassa CCO en SAP Sports One. De nu hieraan toegevoegde oplossingen SAP Event Ticketing, Mobile App en cashlesspayment werken volledig geïntegreerd met elkaar samen. RSC Anderlecht realiseert hiermee als enige Belgische voetbalclub een ongekende fan-experience.

Gert Boutsen, CFO van RSC Anderlecht: “In dit project waren veel partijen betrokken. Van paymentproviders en infrastructurele partners tot onze SAP-partner. Vanaf de eerste dag hebben alle partijen als 1 team samengewerkt. Dat maakte het project succesvol!”

“De uitdaging in dit project was een vaste datum voor de go-live. Een volgende mogelijkheid was een jaar later. Daarnaast was een geheel foutloze werking bij live gaan vereist.”, aldus Luc van Alphen, CCO van Domani Business Solutions. “Wij zijn bijzonder trots op het team en de realisatie van deze uitgangspunten.”

Lees hier het persbericht van SAP België