Jacobs Douwe Egberts runs SAP

Douwe-Egberts-runs-SAP

De crew van de #RunLiveTruck gaat deze week aan de slag voor Jacobs Douwe Egberts (JDE).

De case gaat ditmaal over de waarde van connected koffiemachines. Hoe verbetert een geconnecteerde koffieautomaat de service richting faciliteitsmanagers en klanten? Met andere woorden: hoe kunnen data en technologie de business van Douwe Egberts verbeteren en zorgen voor groei?

Douwe Egberts (of DE) is een Nederlandse onderneming die koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. Het bedrijf werd opgericht in 1753. In 1978 is het bedrijf na een aantal stappen uiteindelijk volledig in handen gekomen van het Amerikaanse bedrijf Sara Lee. Medio 2012 werd het bedrijf verzelfstandigd en gaat DE naar de beurs als D.E. Master Blenders 1753 NV. Na een bod op alle aandelen komt het bedrijf eind 2013 volledig in handen van een Duitse investeerder.

Over de Run Live Truck

Innoveren. Elk zichzelf respecterend bedrijf wil het doen en aan goede ideeën is zelden een tekort. Maar het in de praktijk brengen van die innovaties is een heel ander verhaal. Tijd en resources liggen nu eenmaal niet voor het oprapen. Daarom biedt SAP je de mogelijkheid om innovatie echt op de agenda te zetten.

Innovation on wheels

De SAP Run Live Truck is niets minder dan een mobiel innovatielab. Het recept? Een team van experts gaat met elkaar aan de slag om ideeën van de tekentafel naar de praktijk te brengen. Met een kick-off op maandagochtend en de presentatie van het eindproduct op vrijdagmiddag.

Tot het einde van het jaar doet de truck verschillende locaties in het land aan om in één week een innovatieve visie te transformeren tot een toepasbaar prototype. Deze razendsnelle aanpak past precies binnen SAP’s missie om ideeën tot leven te brengen.

Bring ideas to life!

En dat in één week.

Innoveren. Als je het niet blijft doen, loop je binnen de kortste keren achter op de concurrentie. Daarvan is tech-gigant SAP overtuigd. Niet alleen ontwikkelen ze hun eigen producten en diensten doorlopend, ook geven ze hun klanten de mogelijkheid om innovatie op de agenda te zetten. Het doel? Bring ideas to life! Jan Koster en Wessel Voets, beiden verantwoordelijk voor innovatie bij SAP, duiken dieper in de relatie tussen SAP en innovatie. En vertellen over SAP’s nieuwste concept: de Run Live Truck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.