Kalfire eerste SAP Business One klant met POS oplossing in BeNeLux

Venlo – 20 november 2014 –Kal-fire gaat volgens SAP als eerste in de Benelux de SAP Business One POS (point of sale)-oplossing inzetten voor zijn retail-bedrijf in kachels en haarden. SAP heeft deze kassa-applicatie recentelijk aan de SAP Business One Suite toegevoegd.

De nieuwe, zowel on premise als cloud-gebaseerde, pos-oplossing geeft Kal-fire nu ook controle over de voorraad, de transacties in de kassa, real-time inzicht in de cijfers en maakt een centraal beheer van artikelen, prijzen en klantgegevens mogelijk. Bovendien garandeert het een geïntegreerde proces-afhandeling en inzage tussen de groothandel en de retail van de haardenleverancier. De implementatie wordt verzorgd door SAP partner Domani Business Solutions.

‘Binnen onze groothandel maakten we reeds gebruik van SAP Business One voor het inregelen van het (magazijn)beheer, de financiële administratie, inkoop, verkoop en distributie’, zegt Beijko van Melick, CEO bij Kal-fire. ‘We hebben ervoor gekozen hier nu ook de pos-oplossing voor het retail-bedrijf aan toe te voegen.’

Alles onder één dak

De toegevoegde kassa-applicatie werkt op standaard pc en/of pos-systemen. Hiermee is het voor winkelmanagers mogelijk rapportages van transacties uit te draaien per filiaal, medewerker of kassa. Daarnaast beschikt de SAP-oplossing over ondersteuning voor touch screen, barcode scanning en factuuruitdraaien, en over een overzichtelijk klantendisplay. Bovendien biedt SAP Business One POS uitgebreide functies voor kassaldo’s, prijslijsten, artikelgegevens, voorraad en administratie per bedrijf, keten of filiaal.

‘Voor Kal-fire is het van belang dat de processen tussen het erp-systeem SAP Business One en het pos-systeem volledig geïntegreerd kunnen worden afgehandeld. Daarnaast moet de oplossing ook flexibel zijn om toekomstige veranderingen in de marktbenaderingen en nieuwe business-modellen eenvoudig te adopteren’, zegt Luc van Alphen, CCO bij Domani Business Solutions.

 

Lees hier het persbericht van SAP

Lees hier het artikel op Dutch IT channel