Kopieer uw leveranciersreferentienummer naar doeldocument.

Kopieer uw leveranciersreferentienummer naar doeldocument

Kopieer uw leveranciersreferentienummer naar doeldocument.

Elk document dat in uw bedrijf wordt aangemaakt, krijgt één nummer toegewezen op basis van nummeringsseries of autorisaties. Deze nummeringsmethode dient als standpunt voor documenten, transactiebeheer en is onderworpen aan strikte regels en validatie. Veel documenten bevatten echter ook een referentienummer dat door de klant of verkoper is toegekend. Afhankelijk van het bedrijf kunnen deze referentienummers even belangrijk zijn als de nummers die door het bedrijf worden toegekend.

SAP Business One definieert voor deze bedrijven of een gedupliceerd referentienummer wel of niet wordt toegestaan, of dat het referentienummer moet worden gekopieerd bij het aanmaken van een doeldocument. Ga hiervoor naar: Beheer > Systeeminstellingen > Documentinstellingen > Per document > selecteer uitgaande factuur en klik nu ‘Kopiëren van leveranciersreferentienummer naar doeldocument toestaan’ aan.

domanibs-leverancier-referentienummer-sapbusinessone-tipsentricks

Deze instellingen worden voor elk documenttype afzonderlijk uitgevoerd en zijn beschikbaar voor zowel verkoop- als aankoopdocumenten.

Beschikbaar sinds SAP Business One, versie voor SAP HANA en SAP Business One.

SAP Business One

SAP Business One is een volledig ERP-pakket voor het midden- en kleinbedrijf. Het pakket is toepasbaar in ruim 150 landen en is zonder beperkingen beschikbaar in meer dan 30 talen. SAP Business One is hiermee het meest betaalbare instapmodel van de ERP-oplossingen van SAP.

SAP Business One ook wel SAP B1 genoemd, verzamelt automatisch alle bedrijfsinformatie binnen één systeem. Bovendien worden hierdoor alle gegevens inzichtelijk en toegankelijk gemaakt. Binnen de standaard software kan het systeem gedetailleerd en naar eigen wens ingericht worden. Daarom is de oplossing geschikt voor MKB-organisaties met een maximum tot ongeveer 150 werknemers. En tevens voor bedrijven met een jaaromzet onder de 70 miljoen euro. Met dit ERP-systeem is een volledige integratie mogelijk van end-to-end business. Daarnaast is het pakket schaalbaar voor snel groeiende bedrijven. SAP Business One geeft dochterbedrijven en kleine organisaties meer controle over hun bedrijfsvoering. Zodoende groeit de software flexibel met organisaties mee. Alle belangrijke bedrijfsprocessen komen samen in deze oplossing, van accounting en CRM tot inkoop en supply chain management.

Voor meer Tips en Tricks bezoek onze SAP Bibliotheek of bezoek onze nieuwsberichten pagina voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.