Maak beslissingen op basis van uw eigen data.

domanibs-sap-data-beslissingen

Maak beslissingen op basis van uw eigen data.

Data krijgt pas echt betekenis zodra je deze in een zinnige context plaatst. SAP Analytics Cloud helpt hierbij en kan live data uitwisselen met verschillende SAP systemen. Je kunt direct analyses uitvoeren op live transacties, zonder hiervoor data te hoeven opvragen of repliceren uit SAP HANA instance. Wat betekent dit in de praktijk?

Bedrijven die de Intelligent Enterprise-strategie omarmen, zetten hun data assets op effectieve wijze in om snel gewenste resultaten te realiseren en eventuele risico’s te reduceren. Aan de kern van de Intelligent Enterprise liggen datamanagementtechnologieën en het SAP Cloud Platform die gezamenlijk SAP’s Digital Platform vormen.

Single source of truth

In de tijd van SAP BusinessObjects spraken business intelligence (BI)-tools over een ‘single source of truth’. Met de opkomst van diverse analytische tools die aan verschillende behoeften voldoen, een breed scala aan datasoorten en -formaten, en de verschuiving van on-premises naar de cloud is dit doel vandaag de dag moeilijker dan ooit te realiseren. Het aantal databronnen groeit en steeds meer functies binnen een organisatie werken met data. De grote hoeveelheid tools, technologieën, informatie en de druk om datagedreven te worden kan een demotiverend effect hebben. Dit kan leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen onder gebruikers die met data werken.

SAP Analytics Cloud combineert BI, planning en predictive analytics in één dataplatform. SAP HANA maakt het mogelijk in real-time analyses uit te voeren op transactionele data, inclusief ruimtelijke data, grafische gegevens of tekst. Ook maakt SAP HANA het eenvoudig data in te laden uit nagenoeg iedere bron. Samen geven deze tools je toegang tot alle data en analytics die je nodig hebt.

Flexibiliteit

Gebruikers hebben echter flexibiliteit nodig en willen eigen datasets kunnen creëren. SAP Analytics biedt hen de mogelijkheid data uit meer dan 150 bronnen samen te voegen met SAP HANA, zodat deze gegevens gecombineerd kunnen worden met bedrijfsgegevens.

Doordat SAP HANA realtime en in-memory analyses van transactionele gegevens mogelijk maakt, kun je veranderingen in de organisatie beter begrijpen en hierop direct inspelen. Dankzij de live dataconnectiviteit tussen SAP HANA en SAP Analytics Cloud zijn gegevens direct zichtbaar, aangezien gegevens niet meer gerepliceerd of ingeladen hoeven te worden.

Om snellere besluitvorming te ondersteunen bevat SAP Analytics Cloud meegeleverde analytische content en templates. Geïntegreerde functionaliteiten om de datakwaliteit te bewaken geven gebruikers vertrouwen in de data waarop zij beslissingen baseren.

Zeer korte terugverdientijd

Aangezien de volledige stack wordt aangeboden als een managed cloudservice, hebben SAP HANA en SAP Analytics Cloud een zeer korte terugverdientijd. Jouw IT-afdeling heeft geen omkijken naar het beheer van de platformen en kan zich richten op taken die meer toegevoegde waarde opleveren voor de business. Nieuwe instances kunnen snel worden opgezet, zonder om te hoeven kijken naar de omvang, het configureren van hardware of het beheren van een database of analytische tools.

K O M  I N  C O N T A C T

Contactformulier

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past bij uw type organisatie & budget? Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.