Blijf niet achter: maak je business klaar voor de toekomst met Intelligent Cloud ERP

Blijf niet achter maak je business klaar voor de toekomst met Intelligent Cloud ERP

“Eén op de vijf Nederlanders koopt in 2021 via stemgestuurde techniek”. Weer een signaal dat technologie de samenleving steeds sneller verandert. De vraag is hoe je als organisatie aan deze digitale verwachting van klanten en medewerkers kan voldoen. Tien jaar geleden hoefde je niet mee te gaan met iedere ontwikkeling. Dit was vóór de beschikbaarheid van real-time data en digitale netwerken. De grootte van je organisatie, je marktaandeel en -waarde zijn tegenwoordig niet meer de enige pijlers die ertoe doen. Digitale waarde en innovatiekracht worden steeds belangrijker. Het is niet voor niets dat de vijf grootste bedrijven ter wereld technologiebedrijven zijn.


Maatwerk leveren is niet optioneel
In mijn dagelijkse leven als consument verwacht ik maatwerk, een gepersonaliseerde benadering en beschikbaarheid wanneer ik dat wil. Als ik wil weten wat mijn banksaldo is, wil ik dat direct zien. Als ik nieuwe schoenen wil, wil ik die zelf kunnen samenstellen, meteen bestellen en kunnen kiezen waar en wanneer ze afgeleverd worden. Als ik naar muziek wil luisteren, wil ik à la minute Spotify openen en naar muziek luisteren op basis van mijn persoonlijke voorkeuren op dat moment van de dag. Uitleggen aan de kinderen van nu dat ik niet kan kiezen welk liedje op de radio komt, is onmogelijk geworden.

Als jouw organisatie niet voldoet aan die vraag naar maatwerk en supersnelle levering, dan kun je er zeker van zijn dat een concurrent dat wel doet. En terwijl je concurrentie je marges razendsnel verkleint, wordt je verouderde bedrijfssoftware een steeds zwaarder blok aan je been. Vooral omdat de marges bij maatwerk bestellingen krimpen: de hoeveelheid orders neemt immers toe terwijl de gemiddelde waarde van de bestelling afneemt.

Het oude systeem beperkt je flexibiliteit en verwerkingscapaciteit. Die heb je juist hard nodig om adequaat om te gaan met de enorme complexiteit en volumes van maatwerk en personalisatie.

Slimmer en flexibeler werken
Maar misschien ben je helemaal niet bezig met die enorme complexiteit omdat je alle vertrouwen hebt in het oude ERP-systeem. Daarmee kun je tenslotte automatisch facturen versturen, fraude detecteren en bezorgmomenten voorspellen. Maar is dat wel genoeg? Kan het oude ERP-systeem deze arbeidsintensieve taken ook volledig automatiseren?

En zelfs als het ERP-systeem dat allemaal kan, stel jezelf dan eens de volgende vragen: ben je ervan overtuigd dat het een eenvoudige en intuïtieve interface heeft waardoor gebruikers direct snappen wat ze moeten doen? Heeft het een werkwijze die vergelijkbaar is met de ervaring die gebruikers in hun privéleven hebben met bijvoorbeeld de mobiele app voor bankieren of bij een online bestelling? Zet je al stappen om te zorgen dat je medewerkers een bestelling kunnen plaatsen via stem gestuurde techniek en hoe ga je deze innovatie naar je klanten brengen? Kortom: weet je zeker dat gebruikers graag met het huidige systeem werken?

Moet je deze vragen met ‘nee’ beantwoorden? Dan kan je je afvragen of je bedrijfssoftware bijdraagt aan het slimmer, flexibeler en future-proof maken van je organisatie. Deze uitdagingen kun overwinnen met Intelligent Cloud ERP. Wereldwijd maken legio bedrijven en industrieën deze overstap al. Hiermee profiteren ze van:

Lagere kosten
De implementatietijd is nu weken in plaats van maanden of jaren. De ERP-processen (denk aan financiële-, inkoop-, verkoop- en productieprocessen) zijn verder gestandaardiseerd en eenvoudiger gemaakt. De integratie naar andere applicaties is voor-gedefinieerd. Met een Intelligent Cloud ERP wordt het transactiesysteem gecombineerd met het analytische systeem, waardoor inzichten in realtime beschikbaar zijn, zonder dat de data naar een externe applicatie gebracht moet worden. Dit alles helpt je de kosten te verlagen.

De waarde van Artificial Intelligence (AI)
Een Intelligent Cloud ERP brengt automatisering naar een hoger niveau. Het grootste deel van de handelingen in een ERP-systeem wordt nu handmatig gedaan. Met de inzet van Machine Learning, een AI-toepassing, is het mogelijk om dit binnen drie jaar met 50% te verminderen. Met Machine Learning leert de applicatie hoe deze handelingen handmatig zijn uitgevoerd en automatiseert deze vervolgens, zonder dat deze regels geprogrammeerd worden.

Ondersteuning van de medewerker door de intelligente digitale assistent
De digitale assistent helpt collega’s onderling om samen te werken binnen de context van de applicatie. En dat is pas het begin: in de nabije toekomst zijn scenario’s te bedenken waarin de digitale assistent ziet dat je een afspraak hebt met een leverancier en proactief een dashboard met de KPI’s van deze leverancier aanlevert. Ook is het mogelijk om op deze manier via stemgestuurde technologie interactie met de applicatie te hebben.

De volgende stap in user experience is niet een mooier scherm, maar geen scherm. Voor mensen is vragen stellen de normale manier om informatie te verkrijgen. Een projectleider die uitspreekt: “Laat me de projecten zien met een negatieve status-trend”, is logischer dan een transactie binnen een applicatie uitvoeren, een lijst uitdraaien en deze vervolgens te filteren.

Snel en slim innoveren
Met een Intelligent Cloud ERP heb je altijd toegang hebt tot de laatste innovaties. Hiermee krijg je de flexibiliteit om direct in te spelen op de telkens veranderende wensen en eisen in je branche en binnen je organisatie. Bovendien zijn de medewerkers minder tijd kwijt aan standaardprocessen. Stel je eens voor dat je personeel zich volledig kan focussen op innovaties en klantbeleving omdat processen zichzelf automatiseren met AI en Machine Learning.

Het kan zijn dat dat ene voorval dat je heeft overtuigd om over te stappen naar Intelligent Cloud ERP al heeft plaatsgevonden. Misschien heb je al gemerkt dat een flexibele concurrent met razendsnelle service jouw klanten wegsnoept, maar heb je hier geen goed antwoord op vanwege de complexiteit van je organisatie en IT-landschap. Of word je binnenkort verrast door een innovatieve start-up en heb je geen tijd om daarop te anticiperen.

Met de overstap naar een Intelligent Cloud ERP kun je snel en slim innoveren. Je hoeft niet meer te wachten op het volgende langdurige upgrade project. Je verliest geen kostbare tijd met het wachten op een derde partij die jouw apps ontwikkelt. Je profiteert van de innovatie die je ERP-leverancier brengt en dit stelt je in staat voorop te lopen.

En ja, met de digitale assistent in de Intelligent Cloud ERP is het op (korte) termijn ook mogelijk om een bestelling te plaatsen met stemgestuurde technologie. Zo loop je met een Intelligent Cloud ERP voor op één op de vijf Nederlanders.

 

Lees hier het vorige bericht: Haal alle winst uit je project: mis geen enkel factureerbaar item.

Bron: de Jongh, H. (2018, 19 april) Blijf niet achter: maak je business klaar voor de toekomst met Intelligent Cloud ERP. Geraadpleegd op 9 mei 2018, van blogs.sap.nl/technology/blijf-niet-achter-maak-je-business-klaar-voor-de-toekomst-met-cloud-erp-0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.