Maak kennis met onze CCO Steven de Boer

Hoe de baan van CCO eruit ziet? Lees hier een interview met onze collega Steven de Boer. Hij is de CCO van Domani Business Solutions en werd geïnterviewd voor ons personeelsmagazine the Compass

Steven de Boer, CCO bij Domani Business Solutions

Binnen Domani Business Solutions vervult Steven de Boer de rol CCO. Hij is de directe sparringpartner van Guy Van Wilder die eenzelfde rol vervult bij onze fusiepartner Anrova Business Solutions. We ondervroegen beiden heren voor ons personeelsmagazine the Compass. Het interview met Steven vind je op deze pagina.

Herken jij jezelf als Sales Professional in onderstaand verhaal? Steven zoekt momenteel een collega die binnen Nederland de verantwoordelijkheid voor New Business op zich neemt. Is dit een job waarin ook jij uitblinkt? Bekijk dan de vacature Sales Consultant New Business SAP ERP.

 

Wat is de rol van de ‘afdeling Sales’ in onze organisatie?

Steven de Boer: “De juiste opportunities spotten en er alles aan doen om deze vervolgens, als deal, binnen te halen.” antwoordt Steven op zijn eerste vraag. “Een Sales medewerker krijgt ieder jaar immers een duidelijk target.”, vervolgt hij.

Hoe doe je dat dan, willen we natuurlijk weten. “Bij een prospect betekent dit doorvragen, toetsen wat wil je, wat zoek je?” vervolgt hij. “Steeds opnieuw invoelen. Waar zit de ambitie en de pijn van mijn gesprekspartner? Waarvoor zit ik hier nu echt? Het is daarbij belangrijk een vertrouwensrelatie op te bouwen. Mensen vertellen niet graag over de zwaktes van hun bedrijf. Maar alleen als ik ook díe helder heb, kan ik het juiste adviseren. Want dan haak ik binnen ons team de juiste experts aan. De volgende stap is namelijk een demo die deze wensen en dromen bekrachtigt. Gevolgd door een passend voorstel dat uiteindelijk leidt tot een deal.”

Hoe is de afdeling georganiseerd?

“Momenteel ben ik commercieel eindverantwoordelijke voor Sales & Marketing in Nederland. Gelukkig met twee sterke dames aan mij zijde” lacht Steven. “Janine Pijpers verzorgt de salessupport. Zij is echt mijn steun en toeverlaat. Ik houd mijn focus omdat zij me ontzettend veel administratief werk uit handen neemt. Bijvoorbeeld het vastleggen en sinds kort ook het opvolgen van opportunities, het maken van offertes of het opvolgen van bestellingen bij SAP. Collega’s hebben waarschijnlijk geen idee hoeveel werk Janine verzet als mijn side-kick.”

“Miriam is mijn rots in de branding als het om marketing gaat. Zij zorgt dat we zichtbaar zijn voor onze doelgroepen, schrijft nieuwsbrieven en helpt bijvoorbeeld externe bureaus aan informatie voor campagnes die in voorbereiding zijn. Zo ging er onlangs een digitale campagne voor de farmacie van start. Online interesseren we de juiste doelgroep en trekken hen naar ons toe door content, zoals blogs, e-books en white papers te delen. In de nabije toekomst moeten we als organisatie zelf marketingleads kunnen creëren. Hiervoor draaien we dan gericht online campagnes.”

Waarvan krijgt een sales medewerker een positieve boost?

“Een getekende deal – natuurlijk”, lacht Steven. “Al haal ik de echte kick vaak uit het voortraject.”Hij vervolgt gepassioneerd: “Mijn adrenaline komt los als ik tijdens een presentatie voel dat er een voorkeur voor ons team ontstaat. Wanneer mijn collega’s, dankzij hun mega voorbereiding, een demo geven waarbij je aan álle kanten voelt dat het gaat vliegen. Die synergie, die flow – dat ieder woord, ieder voorbeeld en alles wat getoond wordt, raak is. Dat is echt kicken!”

“Mijn adrenaline komt los als ik tijdens een presentatie voel dat er een voorkeur voor ons team ontstaat. Wanneer mijn collega’s, dankzij hun mega voorbereiding, een demo geven waarbij je aan álle kanten voelt dat het gaat vliegen.”

Waarop is de afdeling het meest trots?

“Ons gevarieerde klantenbestand. Daarvan maakte een aantal bedrijven een mega groei door, waarbij wij mochten adviseren. En dat we nu, van een kleine speler, met voornamelijk kleine klanten, de laatste jaren ook worden gevonden door grotere partijen, maakt me helemaal trots. Ook daar kunnen we nu echt het verschil maken.”

Welk is de grootste uitdaging in de nabije toekomst?

“Nummer 1 blijven als het gaat over klanttevredenheid. Want we hebben natuurlijk de ambitie om nog verder te groeien.” Steven verduidelijkt: “Ook als we overblijven als één van de grootste SAP Partners in West-Europa moeten klanten graag met ons werken. Tijdens alle fases van hun groei. De waardering die ik van klanten terugkrijg, die wij als team ontvangen, is één van de voornaamste redenen waarom ik iedere dag met frisse zin aan de slag ga. Deze groei mag daarom beslist niet ten koste gaan van de kwaliteit die we als organisatie leveren.” Resoluut vervolgt hij: “Daarom dienen we dus snel nieuwe consultants & sales aan te trekken. Collega’s die passen bij ons DNA. In de huidige krappe arbeidsmarkt een mooie uitdaging.”, grinnikt Steven.

Ben jij, net als Steven, nieuwsgierig naar de ambities van ondernemers in het MKB? Beschik jij over het talent om ondernemersdoelstellingenen te vertalen naar ERP software? Bekijk dan de vacature Sales Consultant New Business SAP ERP!