Maak kennis met onze Managing Director Arthur Beens

Wat onze collega’s zoal doen gedurende hun werkdag? Lees hier een interview met onze Managing Director Arthur Beens. Hij werd geïnterviewd voor ons personeelsmagazine “the Compass”. Ten tijde van dit interview was Arthur binnen Domani onze COO. Vandaar dat we daar in onderstaand artikel naar verwijzen. 

Maak kennis met Arthur Beens 

Binnen Domani Business Solutions vervulde Arthur Beens de rol van Chief Operation Officer. Hij was in die rol de directe sparringpartner van Tod Anderson die eenzelfde rol vervult bij onze fusiepartner Anrova Business Solutions. We ondervroegen beiden heren voor ons personeelsmagazine the Compass. Het interview met Arthur vind je op deze pagina.

 

Wat is de taak van de afdeling Operations?

“Onze consultants zorgen voor een optimale en efficiënte inrichting van de software” antwoordt Arthur als we hem vragen wat de taak is van de afdeling consultants. “Zij zijn de experts die daadwerkelijk leveren wat met een klant afgesproken is.”

Hoe is de afdeling georganiseerd?

“Binnen Domani werken we als twee teams. Het technische team onder leiding van Lars Pelzer en de functionele consultants, aangestuurd door mij.” Wanneer een project start, wordt eerst een projectteam gevormd. Daarbij weegt Arthur verschillende zaken af. De expertise over de verkochte oplossing, branchekennis, de aanwezige softskills en, als het mogelijk is, natuurlijk ook de persoonlijke voorkeuren en reistijd.”

Leadconsultants en projectmanagers geven regelmatig updates tijdens projecten. Zo kent Arthur de overall status. Zelf onderhoudt hij op regelmatige basis ook klantcontact. Even invoelen “hoe de vlag erbij hangt”. Hierdoor kan hij, als er escalaties zijn, gemakkelijk bijschakelen. “Om een voorbeeld te geven. Geschillen over facturen, daarvoor schuif ik bij een klant aan. Een leadconsultant hoeft dit niet uit te vechten” verduidelijkt Arthur.

De samenwerking, tussen het functionele en technische team, binnen Domani gebeurt grotendeels organisch. Consultants worden op projecten ingedeeld, en binnen de verschillende projectteams wordt regelmatig overlegd. 

“De vaste kern aan loyale klanten die al jaren met ons meebeweegt, is iets waar iedereen binnen Domani trots op is! Het bevestigd de kwaliteit van het team.”  

Maar daarnaast is het over-en-weer kennisdelen binnen Domani heel normaal. Wanneer een consultant bijvoorbeeld solo is ingepland, kan hij ook altijd rekenen op de Domani-denktank. Een mail of chat is voldoende om collega’s mee in de denkmodus te krijgen.

 

Waarop is de afdeling het meest trots?

Waar consultants het allertrotst op zijn, is volgens Arthur niet in één noemer te vangen. “Het verschilt van persoon tot persoon. Maar dat een vaste kern aan loyale klanten al jaren met ons meebeweegt, is iets waar iedereen erg trots op is! Het bevestigt de kwaliteit van het team. Dat onze service, en het eerlijke advies waar Domani om bekend staat, worden gewaardeerd” aldus Arthur.

Wat is de grootste uitdaging in de nabije toekomst? 

Als grootste uitdaging voor de toekomst benoemt Arthur het vinden en behouden van resources. “Als de organisatie groeit en het aantal projecten neemt toe, kan dit ten koste gaan van kwaliteit of bedrijfscultuur. Dat wil ik bewaken. Klanten moeten kunnen vertrouwen op ons service niveau, en medewerkers zich prettig blijven voelen binnen de organisatie, en de manier waarop we georganiseerd zijn. Onze consultants mogen nooit een nummer worden!”

Ook aan de slag als consultant? Arthur zoekt voor het consultantsteam binnen Domani Business Solutions een Logistiek Business Consultant en Productie Business Consultant.

Ook Young Professionals nodigt hij graag uit te solliciteren. Als Junior SAP Business One Consultant word je, tijdens een interne opleiding die één jaar duurt, klaargestoomd voor het consultancy vak.