Mis deze spraakmakende trend niet

Domanibs-sap-spraaktechnologie

Mis deze spraakmakende trend niet

Op korte termijn plukt spraaktechnologie de meeste vruchten van de doorontwikkeling van AI. Amazon Alexa, Google Assistant, Microsoft Cortana, Apple’s Siri en straks ook Samsungs Bixby bestormen de markt als ‘spraakassistenten’. Dit zien we terug in de verkopen van het aantal slimme speakers, dat naar verwachting in 2019 een hoogtepunt zal bereiken.

Spraaktechnologie blijft echter niet beperkt tot de praatpalen in huis: ‘spraak zal een rol gaan spelen in alle denkbare vormen van digitale ervaringen’. Een voorbeeld zijn nieuwe modellen van Ford, die zijn uitgerust met de digitale assistent van Amazon. Houd er als ondernemer rekening mee, hoe je jouw klanten kunt helpen door jouw dienst aan te sluiten op een van de prominente spraakplatformen.

Verwacht wordt dat slimme speakers dit jaar 3,8 miljard dollar aan verkopen gaan opleveren in de VS alleen.

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen door onze nieuwsberichtenpagina regelmatig te bezoeken.

Welke ict-trends kunnen wij het komende jaar verwachten? ‘The Internet of Things’ is samen met alle bijbehorende ontwikkelingen één van de belangrijkste trends om in de gaten te houden. En de digitale transformatie raast ook op andere vlakken voort met boeiende nieuwe technologieën. Daarnaast blijven de cloud en security belangrijke thema’s. Wat houden de ict-trends voor 2018 precies in, en wat kunnen zij betekenen voor uw bedrijf? Is uw ict-afdeling voorbereid op de uitdagingen van komend jaar? Benieuwd naar wat bedrijfs- en IT-experts te zeggen hebben over innovaties op het gebied van software en technologie? Komende weken verhullen wij nieuwe trends en ontwikkelingen, volg ons en blijf op de hoogte.

Bron: Sprout: 9 tech-trends die je in 2018 in de gaten moet houden – Remy Ludo Gieling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.