Niemand heeft behoefte aan omreken verschillen

omreken-verschillen-domanibs-sapbusinessone

Niemand heeft behoefte aan omreken verschillen

We leven in een wereld waar alles met elkaar verbonden is en niets te ver of buiten bereik is. Naarmate de tijd verstrijkt, breiden steeds meer bedrijven hun bedrijfsactiviteiten uit naar andere landen door het oprichten van filialen, dochterondernemingen, etc. die hun bedrijfsactiviteiten in de lokale valuta uitvoeren. Bij de financiële verslaglegging moet echter alles in dezelfde valuta worden gerapporteerd, meestal de lokale valuta die door het hoofdkantoor wordt gebruikt.

Als de systeemvaluta die in uw bedrijfsdatabase anders is gedefinieerd dan de lokale valuta, dan is de functie ‘Omrekenverschillen’ voor u van toepassing.

Beheer > Financiële boekhouding > Omreken verschillen.

omrekenverschillen-domanibs-sapbusinessone-koers

Op basis van de door u gedefinieerde selectiecriteria beveelt SAP Business One aan welke journaalposten u moet posten om de verschillen tussen het saldo van de rekening/business partner in de systeemvaluta en het saldo in de lokale valuta aan te passen.

Na het genereren van de rapportage kunt u de aanbevolen transacties bekijken en kiezen welke u wilt posten. Bovendien kunt u de transacties die u niet hebt gekozen om te posten, bekijken door te kiezen voor de knop “Vorig verslag”. U kunt het genereren van een rapport over omreken verschillen versnellen door de optie “Openen van rij gegevens mogelijk maken” te deselecteren.

Beschikbaar bij SAP Business One, versie voor SAP HANA en SAP Business One.

Wilt u hier meer over weten of heeft u een andere vraag omtrent SAP Business One? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met u mee.

SAP ERP GESCHIKT VOOR UW ORGANISATIE?

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past by uw type organisatie & budget? Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.