Ontvang dezelfde batch niet twee keer

batch-serie-waarderingsmethode-domanibs

Ontvang dezelfde batch niet twee keer

Het beheren van batchnummers vereist een hoge mate van nauwkeurigheid, consistentie en planning. Vooral als u de kosten van het serienummer of batchnummer beheert via de waarderingsmethode serie/batch.  

In een dergelijk geval betekent dit dat het meermaals ontvangen van de inventaris in dezelfde partij de items van dezelfde partij tegen verschillende kosten kunnen worden ontvangen.. Dit kan het bijhouden van de batchkosten bemoeilijken en leiden tot herwaarderingen met boekingen naar verschillende rekeningen, afhankelijk van de uitgaande batch transacties. Om dit probleem te voorkomen en een eenvoudigere kostenbeheersing mogelijk te maken, stelt SAP Business One u in staat om meerdere kassabonnen voor dezelfde batch te blokkeren:

Beheer > Systeeminstellingen > Algemene instellingen > Tabblad: Voorraad.

algemeneinstellingen-sapbusinessone-domanibs-waarderingsmethode-serie-batch

Standaard is de “boekingsdatum” geselecteerd. U kunt deze optie op elk moment wijzigen en indien nodig kunt u de koers van een bepaald document wijzigen bij het maken van het document.

Beschikbaar voor SAP Business One, versie voor SAP HANA en SAP Business One.

Wilt u hier meer over weten of heeft u een andere vraag omtrent SAP Business One? 
Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met u mee.

SAP ERP GESCHIKT VOOR UW ORGANISATIE?

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past by uw type organisatie & budget? Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.