Ook last van stress door je werkmail op deze e-mailloze vrijdag? Je bent niet de enige!

emailloze-vrijdag-domanibs

Ook last van stress door je werkmail op deze e-mailloze vrijdag? Je bent niet de enige!

Ook gestrest vanwege alle mailtjes op je werk? Je bent niet alleen: 32 procent van het kantoorpersoneel ervaart stress door de hoeveelheid werkmail. 

Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers.

Hoeveel stress?
De hoeveelheid stress die mensen hebben door werkmail hangt samen met de tijd die ze eraan kwijt zijn. Zo’n 39 procent van de ondervraagden gaf aan dagelijks een tot twee uur bezig te zijn met mail, 20 procent beweert zelfs een kwart van de werkdag hier aan te besteden. Als leidinggevende heb je het helemaal zwaar: een kwart van de ondervraagde chefs ontvangt per dag 50 tot 100 mails. Van de ondervraagden die meer dan twee uur per dag bezig zijn met het verzenden en lezen van mails, ervaart 53 procent stress als gevolg daarvan.

Afleiding
Veel ondervraagden zien de mailstroom als last. Het zou niet alleen stress opleveren, maar 42 procent vindt ook dat het afleidt van ‘echte’ werkzaamheden. Ook je productiviteit loopt gevaar door constant je mail te checken. Dé gouden tip? In één keer een hele berg mail beantwoorden, desnoods op meerdere momenten per dag. Door op specifieke tijden je mail te beantwoorden zou je namelijk zowel productiever áls efficiënter werken.

Tip
En als je écht even helemaal geen mails wilt beantwoorden is vandaag de dag waarop je daarmee wegkomt: het is e-mailloze vrijdag. Maar goed, zo’n dag is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd:

E-mailloze vrijdag? In welke tijd leven jullie?