Pas de plaats van uw kostenadministratie aan

kostenadministratie-domanibs-sap

Pas de plaats van uw kostenadministratie aan.

Het werken met kostprijsberekening dient uw bedrijf alleen als de kosten en opbrengsten nauwkeurig worden geregistreerd bij de relevante kostenplaatsen. Er wordt veel planning en denkwerk geïnvesteerd in het definiëren van de vereiste structuur van kostenplaatsen en distributieregels. Het bedrijfsleven als het privé leven is zeer dynamisch en worden er onderweg veranderingen doorgevoerd.

Zo wordt bijvoorbeeld een bepaald deel van een showroom voor enkele maanden toegewezen voor opslagdoeleinden. In een dergelijk geval moet het relatieve deel van de huurkosten voor deze periode aan een andere kostenplaats worden toegewezen. Om dergelijke scenario’s weer te geven, stelt SAP Business One u in staat om ‘Alleen aanpassing kostenadmin.’ op te nemen:

journaalboeking-kostenadministratie-domanibs-sap

Om deze optie aan te kunnen vinken moet u deze eerst activeren. Hiervoor gaat u naar Beheer > Systeminstellingen > Bevoegdheden > Documentnummering. Dubbelklik dan op de regel ‘Journaalboekingen’.

documentnummering-kostenadministratie-domanibs-sap

Met een speciale nummeringsreeks en grootboekrekening gespecificeerd als ‘Alleen aanpassing kostenadministratie’, kunt u een handmatige journaalpost creëren die gemakkelijk kan worden onderscheiden van alle andere transacties.

grootboekrekening-kostenadministratie-domanibs-sap

Beschikbaar bij SAP Business One 9.3 , versie voor SAP HANA en SAP Business One 9.3 .

Wilt u hier meer over weten of heeft u een andere vraag omtrent SAP Business One? 
Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met u mee.

SAP ERP GESCHIKT VOOR UW ORGANISATIE?

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past by uw type organisatie & budget? Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.