Periode afgelopen? Sluit hem automatisch af.

Periode afgelopen? Sluit hem automatisch af.

De tijd vliegt. Het is een cliché. Maar net als andere populaire clichés is ook dit cliché waar. Vooral in bedrijven waar alles zo dynamisch is – een maand eindigt en een andere begint en voordat je knippert is het nieuwe kwartaal alweer aangebroken. Bij detacheringsperiodes is de begin- en einddatum van cruciaal belang. Wanneer een periode eindigt, kunt u de status instellen op “Afsluitperiode”, zodat gebruikers geen documenten of transacties in de vorige periode kunnen boeken. Als de boekingsperiode een heel jaar is, is dit een eenmalige taak. Maar als u met kortere periodes werkt zoals met maanden of zelfs weken, wordt dit een regelmatige en nog kritische taak.

Voor dergelijke gevallen kan SAP Business One de status van beëindigde periodes automatisch wijzigen in “Afsluitperiode” volgens uw definitie:

Periode afgelopen? Sluit hem automatisch af.

Schakel het selectie vakje in en definieer hoeveel dagen na de einddatum van de periode de status ‘Afsluitingsperiode’ moet worden toegepast. Als u bijvoorbeeld 2 dagen definieert, weten de gebruikers dat ze de eerste twee dagen van de nieuwe periode nog steeds documenten en transacties aan de vorige periode kunnen toevoegen.

Beschikbaar in SAP Business One, versie voor SAP HANA en SAP Business One.