Geautomatiseerde productie en logistiek zit CIREX als gegoten

“Domani Business Solutions weet goed dat wij optimalisatie nastreven in alle processen. Ze zijn voor ons echt een sparringpartner. Samen zoeken we continu naar verbeteringsslagen om ons proces optimaal beheersbaar en efficiënt in te richten.”

Hans Alferink – CFO CIREX

Industrie & Medewerkers

CIREX is ontwikkelpartner en producent van stalen precisiecomponenten. Het bedrijf verzorgt complex gietwerk voor de internationale industrie zoals onderdelen voor auto’s, gereedschap en (kraan)machines. Samen met partner Domani blijft CIREX optimaliseringen doorvoeren in de volledig geautomatiseerde productie en logistiek, ondersteund door SAP Business One.

Het bedrijf heeft haar activiteiten verdeeld over vier vestigingen. Naast de hoofdvestiging in Nederland (Almelo) zijn er twee vestigingen in Tsjechië (Koprivnice) en één locatie in Slowakije. Gezamenlijk werken er circa 320 mensen binnen Cirex. Het bedrijf heeft een omzet van €35 mio

Klantreferentie |  CIREX over SAP Business One

Voor: uitdagingen en kansen

 • Logistieke uitdaging doordat producten voor verschillende fases in productie op en neer verplaatst worden tussen Nederland en de beide locaties in Tsjechië
 • Productieverlies en vertraging in leveringen door ongestructureerde afstemming, informatie uitwisseling via e-mail en door de productie locaties niet-geïntegreerde administraties

Voordelen SAP Business One

 • Flexibele oplossing zonder maatwerk was een harde eis. SAP Business One was snel en zonder maatwerk aanpasbaar naar de wensen van CIREX
 • SAP Business One heeft een intercompany-integratie die andere software niet biedt
 • Veel bewezen ervaring met softwareprojecten met een internationaal karakter

   

Na: resultaat

 • Volledig geautomatiseerde fabriek in Nederland met robots en automated guided vehicles, van bestelling tot levering. Dit zorgt voor een hoger serviceniveau naar klanten door betere leverbetrouwbaarheid.
 • Het inzicht in productiviteit en efficiency leidt tot financiële besparingen
 • Eén geïntegreerde omgeving zorgt voor één versie van de waarheid op alle locaties, voor iedereen
 • Mogelijkheid om eenvoudig en snel andere vestigingen aan te sluiten op het systeem, wat de bedrijfsgroei ondersteunt

5000 ton staal per jaar

De gietstukken uit de gieterijen in Nederland en Tsjechië worden op locatie in Tsjechië afgewerkt volgens klant specifieke eisen. CIREX beschikt over een moderne gespecialiseerde afwerkerij waaruit inbouw gerede componenten geleverd kunnen worden. Hiermee levert het bedrijf een totaaloplossing vanaf engineering tot en met de assemblage van gietstukken.

Volledig geautomatiseerd productieproces

Dankzij het volledig geautomatiseerde productieproces wordt voldaan aan hoge kwaliteitseisen met betrekking tot productkwaliteit, leverbetrouwbaarheid, processtabiliteit en Total Cost of Ownership (TCO).

Plan een 15 minuten telefonische oriëntatie over SAP Business One met onze expert

Informeer naar de mogelijkheden

Wilt u, na het lezen van deze referenties over SAP Business One, weten welke SAP oplossing het best past bij uw type organisatie & budget?

Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions. Als IT-specialist voor het MKB ondersteunen wij u graag bij het maken van de juiste keuze.

Optimaliseer met standaard modules

Geen organisatie is hetzelfde. Toch ondersteunt SAP Business One binnen het MKB ongecompliceerd meerdere branches.

Het pakket omvat standaard modules voor inkoop, verkoop, magazijnbeheer, service, productie en project management. 

 

Een krachtige ERP oplossing die past bij het MKB

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past bij uw type organisatie & budget?
Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.

Bekijk meer referenties