Robots nemen een plek in binnen ons huis

robots-domanibs-sap

Robots nemen een plek in binnen ons huis

Robots gaan een plek in ons huis innemen. Het zijn als het ware beweegbare wearables, waardoor je straks niet meer naar een statische smart speaker hoeft te lopen, maar er eentje hebt die autonoom achter je aanrijdt. Dankzij ingebouwde cameratechnologie wordt de huisrobot tegelijkertijd een slimme beveiligingscamera én permanente familiefotograaf. Zoals hoofdonderzoeker Steve Koenig scherp opmerkt moet het algoritme wel slim genoeg zijn om geen kiekjes uit je slaapkamer direct op Facebook te plaatsen.

Een speciale vermelding kreeg in Vegas de Nederlandse startup Somnox: het slimme robotkussen dat mensen beter laat slapen. Volgens de onderzoekers zal ‘knuffelen ook in 2018 een trend blijven’. Gave opsteker voor de Delftse startup, die in de zomer zijn slaaprobot in de winkel wil hebben.

Somnox-robot-domanibs-innovation

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen door onze nieuwsberichtenpagina regelmatig te bezoeken.

Welke ict-trends kunnen wij het komende jaar verwachten? ‘The Internet of Things’ is samen met alle bijbehorende ontwikkelingen één van de belangrijkste trends om in de gaten te houden. En de digitale transformatie raast ook op andere vlakken voort met boeiende nieuwe technologieën. Daarnaast blijven de cloud en security belangrijke thema’s. Wat houden de ict-trends voor 2018 precies in, en wat kunnen zij betekenen voor uw bedrijf? Is uw ict-afdeling voorbereid op de uitdagingen van komend jaar? Benieuwd naar wat bedrijfs- en IT-experts te zeggen hebben over innovaties op het gebied van software en technologie? Komende weken verhullen wij nieuwe trends en ontwikkelingen, volg ons en blijf op de hoogte.

Bron: Sprout: 9 tech-trends die je in 2018 in de gaten moet houden – Remy Ludo Gieling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.