Seizoenartikelen, zet ze op inactief!

seizoensartikelen-inactief-domanibs-sapbusinessone

Seizoenartikelen, zet ze op inactief!

Voor elke periode van het jaar, seizoen, feestdagen en vakanties heeft u speciale items te koop of diensten te verlenen. Dit kan variëren van Halloween kostuums, badpakken, of terug naar school spullen. Deze items worden alleen tijdens specifieke perioden verkocht maar toch verschijnen ze telkens weer wanneer u een document of rapport aanmaakt, terwijl ze niet altijd relevant zijn.

SAP Business One stelt u in staat om voor de seizoensgebonden items het datumbereik te definiëren. U kunt nu vastleggen wanneer bepaalde items wel of niet verkocht kunnen worden. U gaat hiervoor naar Magazijnbeheer > Artikel stamgegevens > zet op actief. Vul de datumperiode in en zet in het opmerkingenveld neer voor welk seizoen, vakantie of feestdag deze periode geld.

artikelstamgegevens-domanibs-sapbusinessone

 

Als u probeert een document toe te voegen met een ‘inactief’ item, verschijnt er een foutmelding met de tekst die u in het opmerkingenveld heeft ingevoerd. Om uw werk efficiënter te maken, kunt u instellen dat inactieve items niet worden weergegeven in documenten of rapporten. Op deze manier worden alleen items weergegeven die op de opgegeven datum op actief zijn ingesteld.

Deze instellingen zijn beschikbaar in Beheer > Systeeminstellingen > Algemene instellingen: U gaat naar tabblad voorraad, ‘Inactieve artikelen weergeven in’, en vinkt u rapporten en documenten aan.

Domanibs-sapbusinessone-algemeneinstellingen

 

Beschikbaar in SAP Business One 9.2, versie voor SAP HANA en SAP Business One 9.2


SAP Business One

SAP Business One is een volledig ERP-pakket voor het midden- en kleinbedrijf. Het pakket is toepasbaar in ruim 150 landen en is zonder beperkingen beschikbaar in meer dan 30 talen. SAP Business One is hiermee het meest betaalbare instapmodel van de ERP-oplossingen van SAP.

SAP Business One ook wel SAP B1 genoemd, verzamelt automatisch alle bedrijfsinformatie binnen één systeem. Bovendien worden hierdoor alle gegevens inzichtelijk en toegankelijk gemaakt. Binnen de standaard software kan het systeem gedetailleerd en naar eigen wens ingericht worden. Daarom is de oplossing geschikt voor MKB-organisaties met een maximum tot ongeveer 150 werknemers. En tevens voor bedrijven met een jaaromzet onder de 70 miljoen euro. Met dit ERP-systeem is een volledige integratie mogelijk van end-to-end business. Daarnaast is het pakket schaalbaar voor snel groeiende bedrijven. SAP Business One geeft dochterbedrijven en kleine organisaties meer controle over hun bedrijfsvoering. Zodoende groeit de software flexibel met organisaties mee. Alle belangrijke bedrijfsprocessen komen samen in deze oplossing, van accounting en CRM tot inkoop en supply chain management.

Voor meer Tips en Tricks bezoek onze SAP Bibliotheek of bezoek onze nieuwsberichten pagina voor het laatste nieuws!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.