Software voor Voorraadbeheer?

Is voorraadbeheer uw core business en zoekt u software waarmee u verzekerd bent van realtime inzicht over al uw voorraden? Maak dan kennis met SAP Business One.

Met deze software beschikt u over een uitgebreide WMS en heeft u altijd zicht over al uw voorraden. Zelfs wanneer uw voorraad verspreid ligt over meerdere magazijnen.

Versterk uw slagkracht en concurrentiepositie door middel van optimaal voorraadbeheer. Gebruik SAP Business One. Dé krachtige state-of-the art software van SAP speciaal voor het MKB.

SAP Business One Productie

Optimaal voorraadbeheer met SAP Business One:

Voorraadbeheer is key voor de groothandel branche. Realtime inzicht in uw inventaris schept duidelijk. Uw klanten verwachten een hoge leveringssnelheid, die via alle kanalen consistent wordt uitgevoerd. Creëer efficiënte, correcte en persoonlijke klantervaringen met geautomatiseerde bedrijfsprocessen.

Uw magazijn functioneert pas optimaal wanneer het naadloos samenwerkt met de rest van uw bedrijf. Zorg daarom voor een waterdichte administratieve aansluiting tussen magazijn, inkoop en verkoop. Met slechts één versie van de waarheid heeft u altijd inzicht en overzicht.

Krachtige standaard modules voor magazijnbeheer

Met de voorraad functies van SAP Business One beheert u artikelstamgegevens, serie- en batchnummers en prijslijsten.

Daarnaast kunt u alternatieve artikelen definiëren, voorraadaantallen corrigeren, voorraadkosten herwaarderen, periodieke tellingen uitvoeren en picklijsten voor openstaande klantorders genereren. Hoor alles over de mogelijkheden voor uw branche en maak een afspraak met een expert.

 

Perfect voorraadbeheer met SAP Business One

Als groothandel staan uw marges staan onder druk. Uw klanten verwachten, naast een goede prijs, ook extra service. U dient als groothandelsbedrijf dus in meerdere gebieden uit te blinken.

Procesoptimalisatie, efficiëntieslagen en vernieuwing zijn in de branche daarom van groot belang. Helemaal wanneer u opereert in een internationaal speelveld. De software waarmee u uw voorraadbeheer optimaliseert en bedrijfsprocessen stroomlijnt, heet SAP Business One.

Realtime data van vitaal belang voor MKB bedrijven

Met ERP software heeft u een up-to-date inzicht op het gebied van voorraad, assortiment en service. Veranderingen in het assortiment, in uw organisatie of bij uw toeleveranciers of afnemers kunnen, nadat ze éénmaal zijn doorgevoerd, door alle gebruikers worden ingezien.

Doordat informatie direct beschikbaar is, kennen medewerkers de status van leveringen. Zij hebben inzicht op betalingen, in de logistiek in het assortiment. Kortom, automatisering zorgt voor optimaal inzicht in de hele keten. Van aankoop tot levering en alles wat daarbij komt kijken. Voor en bij alle belanghebbenden.

Voorraadbeheer software

Een standaardpakket dat naadloos aansluit bij de groothandel.

Voorraad en distributie

Met de voorraadfuncties in SAP Business One beheert u nauwkeurig inkomende en uitgaande leveringen, master data per artikel en prijslijsten.
Ook kunt u alternatieve artikelen definiëren, voorraadaantallen aanpassen, voorraadkosten herwaarderen op basis van actuele marktwaarden, periodieke tellingen uitvoeren en picklijsten creëren voor openstaande klantenorders.

Voorraadlocaties

Binnen een magazijn zijn meerdere locatieniveaus mogelijk, hierdoor is het mogelijk om een goederenvoorraad aan te leggen op verschillende binlocaties. U kunt deze locaties configureren op basis van specifieke parameters, beperkingen en benodigdheden.

Voorraadtelling

Deze functie in SAP Business One stroomlijnt het proces en geeft aan wanneer een telling nodig is voor elk voorraadartikel.

Picken en verpakken

Met de pick- en verpakkingsmogelijkheden van SAP Business One beheert u het pick- en verpakkingsproces in drie wachttijden.Wanneer u verkooporders invoert, worden ze weergegeven in een ‘openstaande’ wachtrij. Die kan worden vrijgegeven voor picking en vervolgens geleverd.

Serienummers en batches

Op basis van templates maakt u automatisch serienummers aan. U kunt ook batches toewijzen aan producten en deze rangschikken naargelang houdbaarheid (of een ander kenmerk). De batches voor deze producten kunt u vervolgens gebruiken voor klantenorders, leveringsbonnen en voorraadverplaatsingen.

Prijslijsten

Met de voorraadfuncties in SAP Business One beheert u nauwkeurig inkomende en uitgaande leveringen, master data per artikel en prijslijsten.

Ook kunt u alternatieve artikelen definiëren, voorraadaantallen aanpassen, voorraadkosten herwaarderen op basis van actuele marktwaarden, periodieke tellingen uitvoeren en picklijsten creëren voor openstaande klantenorders.

Master data per artikel

Met deze functionaliteit definieert u voorraadartikelen uit productie of inkoop, of resources die niet op voorraad kunnen worden gehouden (zoals arbeid, reizen en vaste activa).

Het is ook mogelijk om standaardinformatie over een artikel te beheren: de leverancier, de maateenheid voor in- en verkoop, de belastingstatus en meer. Voorraadartikelen kunnen bovendien in meerdere magazijnen worden opgeslagen.

Optimaal Warehouse Management met Produmex WMS 

Combineert u Produmex WMS met SAP Business One, dan beschikt u over het meest complete Warehouse Management systeem voor het MKB! Het ondersteunt eenvoudig meerdere magazijnen en operators en ondersteunt moeiteloos grote hoeveelheden transacties.

Barcode Scanning met Produmex WMS

Met barcode scanning in uw magazijn werkt u tot tien keer sneller en nauwkeuriger dan wanneer u deze transacties handmatig uitvoert. Barcode Scanning is een standaard onderdeel van Produmex WMS.

Boyum-IT-Produmex-WMS-Barcode-Scanning

Groothandel RaDu op volle kracht vooruit met SAP Business One

“De combinatie van SAP Business One en de add-on B1 UP geeft ons een enorme voorsprong op concurrenten in een branche waarbij tijd letterlijk geld kost. Ik denk niet dat je data nóg sneller kunt verwerken.”

Ramon Duunk, Sales Manager, RaDu

Hovmed gaat ieder jaar als een speer met SAP Business One

“SAP Business One is onze ruggengraat, de basis van waaruit we werken. Als we vragen hebben, helpt Domani ons altijd op een prettige manier uit de brand zodat wij door kunnen met waar we goed in zijn.”

Debby Duijs, mede eigenaar, Hovmed

Hovmed artikelen

Onze werkwijze 

Eerlijk en helder advies. Dat is waar Domani Business Solutions voor staat. Wie zijn bedrijf binnen het MKB wil automatiseren kan rekenen op experts met jarenlange ervaring binnen verschillende branches.

Onze consultants beschikken over een grondige kennis over bedrijfsprocessen. Breng uw bedrijfsprocessen samen binnen één krachtig ERP systeem.

Experts met jarenlange ervaring

Domani Business Solutions helpt klanten in de Groothandel, Productie en Fieldservice bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Dit doen wij met expertise, advies, de nieuwste SAP software, cloud innovaties en innovatieve software toepassingen van onze partners.

Lees op onze referentie pagina wat het stroomlijnen van bedrijfsprocessen betekent voor onze klanten.