Stel een boekingsperiode in met uitzondering van verkoopdocumenten

sapbusinessone-boekingsperiode-domanibs

Stel een boekingsperiode in met uitzondering van verkoopdocumenten

Overgangsfasen brengen altijd uitdagingen en ruimte voor fouten met zich mee, wanneer de boekingsperiode afloopt maar nog niet is afgesloten. U wilt deze open houden zodat de laatste aankoopdocumenten kunnen worden geregistreerd, aan de andere kant moet u iedereen op de hoogte brengen om er zeker van te zijn dat er geen verkoopdocumenten worden aangemaakt in de vorige periode. Om de transparantie te vergroten en menselijke fouten te voorkomen, stelt SAP Business One u in staat om de status van een aflopende boekingsperiode in te stellen op “Gedeblokkeerd behalve verkoop”:

Beheer > Systeeminstellingen > Boekingsperioden > Nieuwe periode

boekingsperioden-boekingsperiode-sapbusinessone-domanibs

Op deze manier kunnen gebruikers met autorisatie voor “Periodestatus: Gedeblokkeerd behalve verkoop” inkooptransacties in de voorgaande periode registreren, terwijl het registreren van verkoopactiviteiten in de gegeven periode wordt geblokkeerd. Zodra alle late transacties zijn geregistreerd, kunt u de status van de boekingsperiode instellen op “Afsluitingsperiode”. In deze fase kunnen alleen gebruikers met de autorisatie “Periodestatus: Afsluitingsperiode” transacties registreren die betrekking hebben op de boekingsperiode.

Beschikbaar bij SAP Business One, versie voor SAP HANA en SAP Business One.


SAP ERP GESCHIKT VOOR UW ORGANISATIE?

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past by uw type organisatie & budget? Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.