Stel het brutowinstpercentage voor servicedocumenten in

servicedocument-brutowinstpercentage-domanibs

Stel het brutowinstpercentage voor servicedocumenten in

Planning, onderzoek en denken wordt geïnvesteerd in de prijsstelling van goederen. Een van de factoren waarmee rekening wordt gehouden, is ervoor te zorgen dat de gewenste brutowinst van de verkochte goederen wordt bereikt. Maar hoe zit dat met diensten? Veel bedrijven verkopen diensten zoals consulting, coaching, enz. als kernactiviteit of als aanvulling op de verkoop van goederen.

Bijvoorbeeld: een natuurvoedingswinkel die voedingsadvies aanbiedt. Om ervoor te zorgen dat de brutowinst die wordt behaald met de bedrijfsactiviteit die wordt geregistreerd in een servicedocument, stelt SAP Business One u in staat om een standaard brutowinstpercentage te definiëren voor servicedocumenten:

documentinstelligen-brutowinstpercentage-servicedocumenten-domanibs

De berekening van de brutowinst in het servicetype document wordt overeenkomstig uitgevoerd en weergegeven in rapporten.

Verkoop > Omzetverslagen > stel uw gegevens in en klik op OK > Omzetanalyse per klant.

omzetanalyse-brutowinstpercentage-servicedocumenten-domanibs

Let wel op dat als u geen standaard brutowinstpercentage definieert, dan zal het brutowinstpercentage voor uw servicedocumenten worden berekend met nul.

Beschikbaar voor SAP Business One, versie voor SAP HANA en SAP Business One.

Wilt u hier meer over weten of heeft u een andere vraag omtrent SAP Business One? 
Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met u mee.

SAP ERP GESCHIKT VOOR UW ORGANISATIE?

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past by uw type organisatie & budget? Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.