Maak kennis met collega Jimmy Goossens

Wie worden jouw collega’s bij Domani Business Solutions? Op deze pagina maak je kennis met Jimmy Goossens. In 2015 begon hij als junior technisch consultant en tegenwoordig werkt Jimmy als teamlead van het technisch team. Samen met zijn collega’s zorgt Jimmy ervoor dat de add-ons van onze partners probleemloos koppelen. En als er binnen SAP Business One functionaliteit mist, schrijft hij de oplossing eventueel gewoon zelf. Kan hij lekker toveren met codes! 

Jimmy Goossens, Technisch Consultant bij Domani Business Solutions

Jimmy is een master in code. Wanneer er binnen SAP Business One functionaliteit mist, komen klantvragen bij hem terecht. Niet dat hij dan direct start met programmeren. Voor het MKB pakket SAP Business One zijn er namelijk diverse partner add-ons beschikbaar. Dus bij extra functionaliteit, bijvoorbeeld voor een specialistische branche, koppelt hij één van de add-ons aan SAP Business One. Dan brengt hij, zonder omhaal, een snoeiharde koppeling tot stand. Lean and mean. Want Jimmy ‘spreekt’ de diverse programmeertalen vloeiend.

Maar als het echt niet anders kan, schrijft hij nieuwe code zelf. Dan glimmen zijn ogen. Want toveren met codes, dat is natuurlijk het allerliefste wat een technische consultant doet!

Met zijn mama op sollicitatie

Als we Jimmy vragen naar zijn sollicitatie bij Domani Business Solutions acht jaar geleden, vertelt hij direct een prachtige anekdote: “Ik woonde toen nog bij mijn ouders in Maasmechelen – België. Vanuit daar kon ik met het openbaar vervoer niet op tijd in Venlo komen voor mijn gesprek. Mijn mama heeft mij daarom gebracht. Daarna hoefde zij nooit meer te rijden hoor” vervolgt Jimmy snel. “De volgende dag tekende ik al, en bij mijn contract kreeg ik een leaseauto.”

Hij vervolgt: “Vroeger werkte ik iedere dag vanaf kantoor. Dat was in die tijd zo. Of ik ging met één van mijn collega’s naar een klant. Die zitten in heel Nederland maar ook in België en Duitsland. Kun je je voorstellen wat voor afstanden ik aflegde vanuit Maasmechelen?”

“Gelukkig is thuiswerken tegenwoordig meer geaccepteerd. Het is zó veel efficiënter! In de tijd dat ik vroeger in de auto zat, zoek ik nu vaak gewoon nog even iets uit.”

Code-multilingual

Wat zijn zoal de programmeertalen waarvoor Jimmy achter zijn Belgische AZERTY toetsenbord kruipt?

Jimmy somt op: “Visual basic, C#, Java, php, javascript, html, css, python. Eigenlijk houd ik alle programmeertalen wel bij. Ik duik graag in code en kan me echt verheugen op het programmeren van een nieuwe functie of app.”

AI als vervanger van technische consultants

In het personeelsmagazine the Compass stond een artikel over Copilot en Resharper. Twee plug-ins om codes sneller en beter te schrijven. Wordt jouw baan daardoor in de toekomst overbodig Jimmy?

Jimmy – verbaasd: “Nee hoor. Copilot en Resharper maken het werk wel gemakkelijker. Maar er blijft altijd iemand nodig met diepgaande kennis om de opdracht te geven en output te controleren. Ik zou een nieuwe code nu nog niet 100% aan zo’n programma overlaten. Je moet het zien als hulptool, zoals de spellingschecker in Word. Het haalt fouten uit code en doet suggesties. Een technisch consultant controleert de code. Ook zal hij het veelvuldig testen!”

Bereikbaar & benaderbaar

Diverse collega’s werken geregeld vanuit hun ‘home office’.  Hoe wordt er onderling afgestemd en wat verwacht Jimmy, als teamlead, qua kantoor-presence van zijn collega’s?

Voor Jimmy is het duidelijk: “Als er geen reden is om naar kantoor te komen, kan een technische consultant gewoon met regelmaat thuiswerken. Dat is efficiënter. Al zijn ‘loners‘ als collega natuurlijk niet handig. Je moet als techneut ook gewoon bereikbaar en benaderbaar zijn.”

Hij verduidelijkt: “Het ligt sowieso ook aan het project waarvoor je bent ingepland. Wie van je collega’s daar nog meer aan werken. Soms is het handig om gewoon direct naast elkaar te zitten op kantoor. Bij de ontwikkeling van een nieuwe app bijvoorbeeld. Of voor de juiste afstemming met de functionele consultants van Domani. Al gebeurt dat ook regelmatig via Teams als zij vanaf een klantlocatie werken.”

Spraakverwarring voorkomen

Aanwezigheid op kantoor heeft dus geen meerwaarde als de betrokken collega’s op klantlocaties zijn. Dat begrijpen we. Zelf werkt Jimmy ook wel eens vanaf een klantlocatie. Hoe zit dát eigenlijk?

Jimmy nu ernstig: “Ja, soms gebeurt er veel tegelijk. Bij grote implementaties of specifieke klantwensen, is het dan handiger als er ook een technisch specialist meereist naar een klant. Op die manier kun je direct meedenken over de oplossing. Vooral voor klantvragen die een technische achtergrond vereisen. Want zo voorkom je een eventuele spraakverwarring.”

Jimmy vervolgt geanimeerd: “Vooral bij meerdaagse projecten is dat plezant. Dan verblijven we in een hotel en kan ik nog eens zo’n lekkere steak champignon roomsaus bestellen.”

Teksten vertalen naar programmeerbare taal

Als we Jimmy vragen of het moeilijk is, het schrijven van code, komt hij met een verrassend antwoord.

Jimmy: “Daar zit de moeilijkheid vaak helemaal niet. Daar verstaan mijn technische collega’s en ik ons vak hoor. Binnen Domani zijn er al verschillende eigen koppelingen en web-apps geschreven voor klanten. Bijvoorbeeld SmartProduce, een webapp voor productiebedrijven. Hiermee wordt het productieproces enorm vereenvoudigd en de papierstroom 100% vervangen. Of de B2B portal. Daarmee laten onze klanten hún klanten orders plaatsen via het net.”

“Weet je waar de uitdaging voor techneuten in zit? We moeten duidelijk krijgen wat er nou precies gevraagd wordt. In een gesprek kun je natuurlijk doorvragen. Maar soms zit die informatie verstopt in een document achter dure woorden. En als je graag code leest, is het doorgronden van zo’n document uitdagender dan het schrijven van de code voor de nieuwe functionaliteit zelf.” lacht Jimmy. 

Technische copiloot

Mogen we een technisch consultant de copiloot noemen van zijn functionele collega? Want klantprojecten gaan natuurlijk alleen ‘vliegen’ wanneer technische en functionele SAP Business One experts goed samenwerken.

Jimmy, overpeinzend: “Wij opereren inderdaad als wingman van onze functionele collega’s. Met een aantal add-ons, zoals B1UP en Produmex, kunnen functionele consultants zelf ook nieuwe logica toevoegen met behulp van macro’s. Maar voor complexe vraagstukken is diepgaande technische kennis nodig. Wij werken aan zulke geïsoleerde, vaak specifieke, vragen zodat onze collega’s verder kunnen.”

Hij concludeert: “Een leadconsultant heeft een helikopter view, die stemt af met een klant. Het technische team zorgt ervoor dat de software gaat doen wat het moet doen. Efficiënt en foutloos. Dus ja, noem ons gerust de copiloot. We zorgen er tenslotte samen voor dat alle projecten steady in de lucht blijven.”

Op goed teamwork proosten we daarom graag met ons hele ‘squadron’. Dit doen we regelmatig en, naar volle tevredenheid van Jimmy, óók vaak met lekkere Belgische biertjes. 

 

“Noem mij gerust de copiloot van een functionele SAP Business One consultant”

Ben jij ook een multilingual in diverse programmeertalen en houd je van toveren met codes? Kijk dan eens naar de functie technisch consultant in Jimmy’s team. Wie weet proosten we dan binnenkort ook wel met jou!