Toon nul prijs voor inactieve prijslijsten.

Toon nul prijs voor inactieve prijslijsten

Toon nul prijs voor inactieve prijslijsten.

Prijslijsten vertegenwoordigen ons bedrijf op zoveel manieren en net als het bedrijf – ze zijn dynamisch en veranderen de hele tijd. Aangezien de prijsstelling een ingewikkeld en gestructureerd proces is, kunnen prijslijsten worden opgesteld met relevante afhankelijkheden bovenop kortingen en speciale prijzen. In dergelijke gevallen heeft elke verandering in de bronprijslijst gevolgen voor de hele keten. Een voorbeeld van een dergelijke wijziging is wanneer de prijslijst op inactief is ingesteld en niet bedoeld is om te worden gebruikt.

Om te controleren of prijzen op basis van de inactieve prijslijst niet worden gebruikt, kunt u met SAP Business One vastleggen dat de nul prijs in documenten wordt weergegeven in plaats van de prijs die oorspronkelijk op basis van een inactieve prijslijst wordt weergegeven. Ga hiervoor naar Beheer > Systeeminstellingen > Algemene instellingen > tabblad prijzen.

Toon nul prijs voor inactieve prijslijsten

U kunt kiezen of u dit gedrag toepast op prijzen die zijn afgeleid van tijd- en volumekortingen, speciale prijzen of van de prijslijsten zelf.

Beschikbaar in SAP Business One 9.0.