Traceerbaar transport & Instore Analytics App van Coop #RunLiveTruck

SAP Run Live Truck

Coop schakelde de hulp van de Run Live Truck in. De supermarktorganisatie wil graag meer real-time inzicht in data en beter inspelen op de behoeften van de klant. Dat resulteerde in niet één, maar twee apps!

Traceerbaar transport & Instore Analytics App

Om bestaansrecht binnen de retail te behouden, is het belangrijk innovatief te zijn. Supermarktorganisatie Coop wil graag efficiënter werken en haar klanten blijven verrassen. Voor Coop zijn daarom in de #RunLiveTruck twee apps ontwikkeld.

De app ‘Traceerbaar transport’ voor de winkelmanager geeft real-time inzicht in het transport: waar bevindt de vrachtwagen zich, op welke afstand en hoe lang duurt het nog voordat deze bij de winkel is. Vanuit de app wordt automatisch een alert naar de winkelmanager gegeven, vijf minuten voordat de vrachtwagen bij het filiaal arriveert. Hierdoor kan de winkelmanager gericht plannen en staan er nooit vulploegers niets te doen, wanneer het transport bijvoorbeeld te laat op plaats van bestemming is. Daarnaast ziet de winkelmanager precies welke producten zich in de vrachtwagen bevinden, waardoor manco’s voorkomen kunnen worden.

De ‘Instore Analytics App’ richt zich op personalisatie richting klanten. Hier wordt een koppeling gemaakt tussen interne en externe data. Een camera in de winkel geeft inzicht in de real-time winkelroute van de klant. Hierdoor kan geanalyseerd worden hoeveel traffic er naar het schap gegenereerd wordt en kunnen gerichte verbeteringsacties worden opgesteld.

Video

De voordelen van innovatieve oplossingen bij Coop.

Over de Run Live Truck

Innoveren. Elk zichzelf respecterend bedrijf wil het doen en aan goede ideeën is zelden een tekort. Maar het in de praktijk brengen van die innovaties is een heel ander verhaal. Tijd en resources liggen nu eenmaal niet voor het oprapen. Daarom biedt SAP je de mogelijkheid om innovatie echt op de agenda te zetten.

Innovation on wheels – De SAP Run Live Truck is niets minder dan een mobiel innovatielab. Het recept? Een team van experts gaat met elkaar aan de slag om ideeën van de tekentafel naar de praktijk te brengen. Met een kick-off op maandagochtend en de presentatie van het eindproduct op vrijdagmiddag. Tot het einde van het jaar doet de truck verschillende locaties in het land aan om in één week een innovatieve visie te transformeren tot een toepasbaar prototype. Deze razendsnelle aanpak past precies binnen SAP’s missie om ideeën tot leven te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.