U bepaalt zelf uw documenttitels

domanibs-document-titel-instellingen

U bepaalt zelf uw documenttitels

Sommigen noemen het terminologie, anderen zeggen dat het een vakjargon is. De reden maakt niet uit maar het is gebruikelijk dat in verschillende bedrijven dezelfde documenten een verschillende naam hebben. Zo wordt een ontvangen factuur soms aangeduid als “Klantfactuur” en wordt een retourzending van goederen aangeduid als “retourzending”.

Om ervoor te zorgen dat iedereen in het bedrijf op één lijn zit en zich thuis voelt in het systeem, stelt SAP Business One u in staat om documentnamen te wijzigen:

Beheer > Systeeminstellingen > Documentnummering.

documentnummering-titels-domanibs

Voer in het venster “Documentnummering – Definitie” de gewenste naam voor de relevante documenten in de kolom “Menunamen wijzigen” in en klik op OK. De documentinvoer in het hoofdmenu en de titel van het documentvenster worden overeenkomstig bijgewerkt. In het volgende voorbeeld hebben we “uitgaande factuur” veranderd in “Klantfactuur”:

klantfactuur-documentinstellingen-domanibs

Merk op dat deze functie alleen beschikbaar is wanneer de optie “Meerdere documentsoorten per serie toestaan” in Bedrijfsdetails > Basisinitialisatie tabblad niet is geselecteerd.

bedrijfsdetails-documentnummering-titels-domanibs

Beschikbaar voor SAP Business One, versie voor SAP HANA en SAP Business One.

Wilt u hier meer over weten of heeft u een andere vraag omtrent SAP Business One? 
Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met u mee.

SAP ERP GESCHIKT VOOR UW ORGANISATIE?

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past by uw type organisatie & budget? Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.