UoM-regels veranderd. En de prijzen?

master-pack-flow-domanibs-sap

UoM-regels veranderd.
En de prijzen?

Voorraadhoeveelheidseenheid ook wel afgekort in het Engels UoM (Unit of Measure). Als u de inventaris beheert, weet u hoe ingewikkeld het is. Laten we nu eens kijken naar items waarvoor u een eenheid van maatstaven definieert. Er zijn eindeloze combinaties van aantallen, maten en verpakkingen en dan zijn er nog de afhankelijkheden – bijvoorbeeld, kleine doos bevat 10 afzonderlijke artikelen, middelgrote doos bevat drie kleine dozen, en een traveler pack bevat vier afzonderlijke artikelen.

De prijsstelling is meestal een afspiegeling van de meeteenheden en is vaak afgeleid van de prijs van de basiseenheid. Maar wat gebeurt er met de prijzen bij het wijzigen van de omrekeningsregels van de maateenheid? Als het hierboven vermelde kleine doosje, vanaf nu slechts zes afzonderlijke artikelen zou bevatten en niet 10, zal de prijs dan met 40% worden verlaagd? SAP Business One biedt u de mogelijkheid om het antwoord op deze vraag te kiezen:

algemeneinstellingen-uom-regels-prijzen-domanibs-sap

U kunt kiezen of u de UoM-prijzen verwijdert, de UoM-prijzen overeenkomstig actualiseert (standaard geselecteerd), de bijbehorende UoM-prijzen ongewijzigd laat, of alle UoM-prijzen ongewijzigd laat.

Beschikbaar in SAP Business One, versie voor SAP HANA en SAP Business One.

Wilt u hier meer over weten of heeft u een andere vraag omtrent SAP Business One? 
Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met u mee.

SAP ERP GESCHIKT VOOR UW ORGANISATIE?

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past by uw type organisatie & budget? Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.