Waarom u moet streven naar een Intelligent Enterprise

Waarom u moet streven naar een Intelligent Enterprise
Waarom u moet streven naar een Intelligent Enterprise

Deel 2 van een 5-delige blogserie “Anatomie van de Intelligent Enterprise.” In de komende blogs onderzoeken we hoe bedrijven de overgang naar een Intelligent Enterprise kunnen optimaliseren.

Het is moeilijk om u voor te stellen dat er een tijd was waarin informatie niet gemakkelijk binnen handbereik was. Steeds meer personeel heeft die tijd zelfs nooit meegemaakt. Het World Economic Forum (WEF) komt echter met een waarschuwing. Deze onmiddellijke toegang tot gegevens en inzichten brengt enerzijds enorme kracht met zich mee. Anderzijds heeft het mogelijk gevolgen voor elke beslissing, groot of klein.

Het WEF beschrijft haar bevindingen in het whitepaper “Technologie en innovatie voor de toekomst van productie: het versnellen van waardecreatie”. Het tempo van technologische ontwikkeling kan ongelijkheden verergeren, ondanks de potentie van efficiëntie en groei. Bedrijven die sterk afhankelijk zijn van menselijke arbeid, kunnen hun groei zien verdampen. Omdat technologie goedkope productie mogelijk maakt, met een hoge mate van ethiek, compliance en duurzaamheid.

Technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), machine learning, het Internet of Things (IoT), predictive analytics en blockchain worden steeds meer ingebed in moderne bedrijfstoepassingen. Deze trends zullen bedrijfsresultaten vergroten en de disruptie van de industrie versterken. De bedrijven die deze ontwikkeling in hun voordeel gebruiken, staan bekend als Intelligent Enterprises.

Een Intelligent Enterprise is waardevoller dan u denkt

Bedrijven hebben de keuze uit twee opties die hun lot in het volgende decennium kunnen bepalen. Vasthouden aan bestaande bedrijfssystemen die niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van klanten, werknemers en belanghebbenden. Of de intelligentie van datagestuurde technologieën omarmen. En hiermee de zichtbaarheid, focus, snelheid en wendbaarheid van hun bedrijfsmodellen, processen en besluitvormingsmogelijkheden verbeteren.

Een diepgaande analyse van zakelijk succes in de wereldwijde economie van de afgelopen negen jaar, maakt duidelijk hoe groot de invloed van hedendaagse technologie is:

• Recordwinsten en nieuwe bedrijfsmodellen gaan steeds vaker samen digitale innovatie.
• Toegangsbarrières brokkelen af, wat leidt tot hevige concurrentie in alle bedrijfstakken.
• Gemiddeld wordt één S&P 500-bedrijf om de twee weken vervangen.

Deze trends tonen aan dat de overgang van een bedrijf naar een Intelligent Enterprise meer om het lijf heeft dan het automatiseren van processen. Het gaat ook om het ontwikkelen van een visie op toekomstige marktverstoringen, klantverwachtingen, en medewerkersvaardigheden en -behoeften.

Continu inzichten en waarde vinden, de kern van gecentraliseerde intelligentie

Stelt u zich de voordelen voor uw bedrijf voor als…
• …elke productielijn snel en goedkoop produceert, zelfs bij minimale hoeveelheden.
• …producten niet verloren gaan of worden nagemaakt.
• … voorraden dermate geoptimaliseerd zijn dat klanten nooit op een bestelling hoeven te wachten of met lege handen vertrekken.
• …retourzendingen afnemen door hoogwaardige productie en nauwkeurige orderafhandeling.
• …HR-professionals in een paar minuten het beste talent vinden in een stapel van duizenden cv’s.

Deze voordelen laten slechts een glimp zien van de mogelijkheden van intelligente bedrijfsactiviteiten. Neem bijvoorbeeld Northern Gas Networks. Deze Britse gasdistributeur bundelde 150 systemen in een moderne ERP-suite (Enterprise Resource Planning). Door middel van digitale boardroomanalyses volgt en visualiseert de organisatie klantgebruik, verbindingsgegevens en onderhoudsprestaties. Besluitvormers hebben nu toegang tot alle gegevens die in het hele bedrijf zijn vastgelegd. Hiermee genereren zij goed afgeronde, relevante inzichten om betere realtime beslissingen te nemen.

Tom Pollock is Head of Smart Information Management bij Northern Gas Networks. Volgens hem helpt het intelligente platform collega’s om beslissingen te baseren op de realiteit in plaats van op onderbuikgevoel. “De organisatie neemt dagelijks strategische beslissingen die het bedrijf vooruithelpen”, zegt hij. “Met onze ‘digitale operatiekamer’ nemen mensen beslissingen op basis van wat er nu en de komende uren, weken en jaren gebeurt.”

Northern Gas Networks en honderden andere bedrijven bewijzen het: opereren als een Intelligent Enterprise levert potentiële groei en besparingen op. Dit heeft grote gevolgen voor bedrijven. Als u als eerste overstapt op dit model, kunt u uw concurrentie overweldigen en uw klanten enthousiasmeren. U brengt uw bedrijf op een traject van langdurig marktleiderschap. Dit alles dankzij continue inzichten, innovatie en waardecreatie.

K O M  I N  C O N T A C T

Contactformulier

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past bij uw type organisatie & budget? Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.