Een dag uit het leven van Jan-Willem Bruijsten

Wat onze collega’s zoal doen tijdens hun werkdag? Lees hier het verhaal van onze consultant Jan-willem. Hij werd geïnterviewd voor ons personeelsmagazine the Compass

Een dag in het leven van Jan-willem Bruijsten

Jan-willem werd, al ver vóór de oprichting van Domani Business Solutions, aangenomen door onze huidige CEO Katja Heurckmans. Dat was toen hij solliciteerde bij een vorige werkgever – waar ook Katja zijn teamlead werd.

Wanneer Katja dat bedrijf verlaat, volgt Jan-willem haar een aantal jaren later. Hij is één van de eerste werknemers van Domani. Afgelopen februari (2022) vierde hij zijn 10-jarig jubileum.

Functioneel consultant met technische voelsprieten

“Ik ben een functioneel consultant die bij technische vragen wordt geraadpleegd” antwoord Jan-Willem lachend als we vragen wat hij zoal doet. “Doordat ik bij nieuwe klanten SAP Business One, de database, en een demodatabase klaarzet, heb ik een soort van spilfunctie.”

“Ook de upgrades bij klanten verzorg ik gewoonlijk, en interne IT vraagstukken liggen, van oudsher, op mijn bord. Tot slot help ik regelmatig om supportvraagstukken op te lossen. Niet dat ik altijd alles weet. Ik weet van heel veel een beetje. Maar ik vind ik het een sport dingen uit te zoeken die ik niet weet!”

Hoe begint jouw werkdag?

“Mijn dagen zijn flexibel in te richten, iets wat ik erg prettig vind. Natuurlijk zijn de ingeplande werkzaamheden daarbij leidend. Maar als ik zie dat een implementatie of upgrade in weekend of avond beter uitkomt voor een klant, wil ik daar best in meegaan. Als Dienke daarmee akkoord gaat natuurlijk” – vervolgt Jan-Willem snel.

“Druk bezig te zijn, dat vind ik het lekkerst. Doe mij maar een overvolle agenda. Als er iets verschuift of wordt uitgesteld, ga ik daarom zelf op zoek naar klussen. Dat kunnen klantvragen zijn die in mijn inbox landen. Of ik geef een collega advies. Zo raadpleegt Sales mij bijvoorbeeld over het juiste systeem, en de bijbehorende specificaties, om te voldoen aan de wensen van een prospect.

SAP HANA Goeroe

Je wordt gezien als SAP HANA goeroe, hoe komt dat? “In 2012 implementeerden we met Domani de eerste productieve HANA omgeving -ter wereld- voor SAP Business One. Die In-Memory database was toen nieuw en er was nog niet heel veel kennis over. Dat hebben we toen helemaal uitgeplozen. Ik ben meegegroeid met het systeem en houd het nu natuurlijk bij. Al maakt het mij persoonlijk niet uit of een klant SQL of de HANA database gebruikt. Uitgangspunt is dat het optimaal werkt en mijn collega’s vooruit kunnen. Dan heb ik mijn werk goed gedaan.”

Waar haal jij je energie uit?

“Flink veel werk verzetten en het oplossen van onbekende problemen. Ik probeer gewoon vaak wat anderen niet durven. Trail and error gecombineerd met Google is your best friend!” lacht Jan-Willem.

We vragen naar de energiebom Max. Sinds een jaar vergezelt deze speelse viervoeter Jan-Willem namelijk naar kantoor. Jan-Willem lacht nu van oor-tot-oor “Max zorgt ervoor dat ik regelmatig van mijn werkplek kom en genoeg stappen op een dag zet. Ik zit niet meer vastgeroest achter mijn computer. Echt, wat een plezier brengt dat beest!”

Wat zijn de minder leuke kanten aan jouw job?

“Nutteloze meetings, daar heb ik echt een hekel aan. Sommige updates kun je ook gewoon per email geven. Veel efficiënter! Al snap ik best dat een klant soms graag iedereen op één lijn heeft. Het grote nadeel van Teams… Och, het hoort er gewoon bij, dat begrijp ik zelf ook wel.”

Hoe sluit jij het liefst jouw werkdag af?

“Met een biertje” zegt Jan-Willem grinnikend.

Dat komt goed uit voor Jan-Willem, want in het pand van Domani Business Solutions in Venlo is een klein Devils-café gevestigd. Hier organiseren we regelmatig een gezellige VriMiBo. Ook vind je daar het tafelvoetbalspel waar Domani-Devils onderling heftige duels uitspelen.

Ook aan de slag als consultant? We zoeken nog collega’s zoals een  Logistiek Business Consultant en Productie Business Consultant. Ook voor een Junior SAP Business One Consultant is plaats binnen ons team.