Wees positief. Stop negatieve inventaris

inventaris-tellen-domanibs

Wees positief. Stop negatieve inventaris

Bij het beheren van de inventaris is het opslaan van het juiste artikelen aantal één van uw belangrijkste uitdagingen. Te veel artikelen op voorraad verhogen uw opslagkosten en de producten met houdbaarheidsdatum gaan waarschijnlijk verloren. Een te kleine voorraad leidt al snel tot een tekort en vertraging bij het uitleveren van uw goederen met ontevreden klanten als gevolg. En u wilt voorkomen dat uw inventaris negatief wordt geteld als u geen voorraad meer heeft want dit geeft u een fout zicht op uw voorraad. Dit is de reden waarom Business One het mogelijk maakt de negatieve voorraad te blokkeren en een gevoeligheidsniveau te kiezen.

documentinstellingen-negatieve-inventaris-domanibs-sap

U kunt de negatieve voorraad berekenen op bedrijfsniveau (als som van artikel hoeveelheden in alle magazijnen), op magazijnniveau of volgens de instelling die in elk artikel wordt gemaakt:

artikel-stamgegevens-negatieve-inventaris-domanibs-sap

Wanneer dit selectievakje is aangevinkt wordt de negatieve voorraad van het betreffende artikel per magazijn berekend. Indien uitgeschakeld, wordt de berekening op bedrijfsniveau uitgevoerd.

De instelling ‘Blok Negatieve inventaris’ kunt u altijd wijzigen. Vanaf SAP Business One 9.3, kunt u de geschiedenis van deze wijzigingen altijd terugzien in de database. Hier worden wijzigingen, vanwege hun gevoeligheid, altijd opgeslagen.

Beschikbaar in SAP Business One, versie voor SAP HANA and SAP Business One.

Wilt u hier meer over weten of heeft u een andere vraag omtrent SAP Business One? 
Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met u mee.

SAP ERP GESCHIKT VOOR UW ORGANISATIE?

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past by uw type organisatie & budget? Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.