Werk slimmer in de Cloud

werken-in-de-cloud-domanibs-sap-business-one

Werk slimmer in de Cloud

Teamwork en communicatie zijn essentieel voor het succes van elk bedrijf. In dit blog ontdek je zeven manieren om je bedrijf effectiever te maken door de manier waarop je communiceert en samenwerkt met je team.

Stap 1: Stap over naar de Cloud
Mensen kunnen nu op elke gewenste locatie en op elk gewenst apparaat werken. Dat komt omdat bedrijven van elke omvang profiteren van de combinatie van de Cloud en mobiele technologie. Of ze nu hun teamwork en productiviteit verbeteren of verschillende werkstijlen mogelijk maken en de kosten reduceren, productiviteitstools in de Cloud helpen mensen effectiever te communiceren en samen te werken.

Stap 2: Wordt mobiel
De wereld bereikte in 2017 een nieuwe mijlpaal, toen er wereldwijd 8,4 miljard mobiele apparaten in gebruik waren. Dat is 31% meer dan in 2016, en tegen 2020 zal dit getal 20,4 miljard zijn. Naarmate mobiele technologie blijft veranderen hoe en waar mensen werken, hebben organisaties de mogelijkheid om te groeien door opnieuw te definiëren hoe werk wordt gedaan. Dat betekent het omarmen van mobiele werknemers en hun vermogen om bedrijfskritische taken efficiënter en kosteneffectiever te voltooien.

Stap 3: Synchroniseer je bedrijf
Het is tegenwoordig zeldzaam een bedrijf te vinden dat uitsluitend van 9 tot 5 werkt. De meest succesvolle bedrijven zijn soepeler geworden door de Cloud en mobiele technologie te gebruiken om hun bereik uit te breiden en in de markt te concurreren. Deze bedrijven moeten vaak informatie communiceren en delen met klanten, partners en leveranciers in verschillende tijdzones of zelfs verschillende landen.

Cloudopslag helpt informatie op verschillende apparaten te synchroniseren, zodat je team, klanten en leveranciers toegang hebben tot de gegevens die ze nodig hebben en eigenaars van kleine en middelgrote bedrijven (het MKB) niet 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar hoeven te staan. Dankzij productiviteit en samenwerkingstools in de Cloud kan iedereen die niet op kantoor is ook online en in contact blijven.

Stap 4: Til teamwork naar een hoger niveau
Een groeiend aantal voor uitdenkende bedrijven tilt de samenwerking naar een hoger niveau door te gaan werken met teams. In feite zegt 80% van alle organisaties die sociale technologie gebruiken dat het heel of extreem belangrijk is voor vergaderingsdoelen.

Sociale technologie heeft talrijke implicaties die veel verder gaan dan persoonlijk gebruik. Het is in feite essentieel om open communicatie en naadloze samenwerking te ondersteunen – ongeacht waar mensen werken – zodat bedrijven kunnen reageren op alsmaar veranderende marktomstandigheden. Daarnaast geeft 90% van alle organisaties aan dat samenwerkingstools hen helpen geld te besparen en hun tijd beter te beheren.

Realtime samenwerkingstools helpen je medewerkers beter te werken – niet alleen intern, maar ook met degenen buiten je bedrijf. Dat betekent dat iedereen op elk moment kan communiceren en op de hoogte kan blijven.

Stap 5: Vereenvoudig vergaderingen
Vergaderingen zijn het levensbloed van elk bedrijf, maar dat moet niet ten koste gaan van efficiëntie. De meeste werknemers wonen 62 vergaderingen per maand bij, inclusief 31 uur die ze doorbrengen in niet-productieve vergaderingen. Die onnodige vergaderingen hebben een hoge prijs: ze kosten bedrijven in de Verenigde Staten $37 miljard per jaar.

Nieuwe communicatie- en samenwerkingstools maken het gemakkelijk om productievere vergaderingen te houden door vertrouwde, gebruiksvriendelijke functies te bieden, evenals beveiliging, compliance en controle op ondernemingsniveau.

Wil je iemand een snelle vraag stellen? Met één of twee klikken kun je een chatsessie starten, documenten delen of een online vergadering organiseren. Teamleden op verschillende locaties kunnen dan face-to-face vergaderen met behulp van hoogwaardige afbeeldingen en dezelfde informatie bekijken zonder tijd en geld uit te geven aan reizen.

Stap 6: Eis meer van je gegevens
Steeds meer bedrijven gebruiken BI-oplossingen (Business Intelligence) om trends te signaleren, risico’s te identificeren en nieuwe kansen te ontdekken. Prognoses met één klik in SAP Business One  helpt het MKB ondoorzichtige bedrijfsgegevens snel om te zetten in analyses van toekomstige trends, zodat je bedrijfsbeslissingen kunt nemen op basis van gegevens in plaats van je gevoel.

Werknemers kunnen deze nieuwe tools gebruiken om gegevens vanuit diverse bronnen met elkaar in verband te brengen, te bekijken en vorm te geven. 59% van alle CFO’s noemde eenvoudigere analyse en besluitvorming als de belangrijkste procesgebieden die technologie-investeringen nodig hebben, waar Business Intelligence voor kan zorgen.

Stap 7: Zorg dat je op één lijn zit
Concurrerende markten gaan snel, en bedrijven die de top bereiken ook. Om het tempo bij te houden, moeten mensen vaak samenwerken aan dezelfde documenten, zoals spreadsheets met verkooprapportages en marketingplannen.

Een belangrijke samenwerkingsfunctie van Office 365 en Office Online is co-creatie in realtime, wat het jou en jouw team mogelijk maakt om tegelijkertijd documenten te bewerken en eraan toe te voegen. Op welk apparaat of welke locatie je ook werkt, elke wijziging wordt direct gesynchroniseerd in het document, automatisch opgeslagen in de cloud en zichtbaar gemaakt voor het team.

Cloud iets voor jou?
Wilt u uw werknemers motiveren om sneller, slimmer en goed onderbouwde beslissingen te nemen door alle kritieke informatie vast te leggen en onmiddellijk voor het gehele bedrijf beschikbaar te maken. Wilt u profiteren van de uitgebreide, branchespecifieke mogelijkheden, best practices en processen met functies die speciaal zijn ontworpen voor kleine ondernemingen?

Vergroot de marges en laat uw bedrijf groeien zonder het IT-landschap on-premise of in de cloud onnodig complex te maken. Met SAP Business One kunt u gebruikmaken van embedded analytics en hoogwaardige, branchespecifieke functies om efficiënter dan ooit te werk te gaan.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en vertrouw op onze expertise en oplossingen die voldoen aan al de behoeften van uw mkb-bedrijf.