Zo bevorder je innovatie binnen jouw team

innovatie-bevorderen-werkplek-domanibs

Zo bevorder je innovatie binnen jouw team

Innovatie draait om menselijk talent. Hoe tover je jouw team om tot een innovatiefabriek? Vier tips om de deur open te zetten voor vernieuwing.

Innovatie. Het is misschien wel het grootste clichéwoord uit de zakenwereld. Vrijwel ieder bedrijf claimt innovatief te zijn, terwijl enkel sommigen het echt zijn. Waarom lukt het bij het ene bedrijf wel en bij de andere niet?

Dit heeft alles te maken met het aantrekken van het juiste personeel. Enkel door de juiste creatieve geesten aan te trekken, kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf innovatieve producten en diensten op de markt brengt.

In een artikel dat afgelopen week verscheen op Harvard Business Review, wordt uitgelegd hoe je de creativiteit van je team ontgrendelt. Omdat van alle soorten bedrijven startups hun succes het meest aan razendsnelle innovatie te danken hebben, delen wij deze lessen met je.

​1. Kap het woud der processen

Innovatie, wordt niet gedreven door processen maar door menselijk talent. Blokkeren de processen binnen jouw organisatie het innovatieve potentieel van creatieve medewerkers? Probeer dan met man en macht het bos der processen te kappen, zodat creatieve denkers geen blokkades ervaren bij de creatie van innovatie.

​2. Moedig discussie aan

Conflict vermijdend gedrag leidt niet tot innovatie. Wil je jouw medewerkers aanmoedigen om innovatief te denken, moedig dan gezonde frictie aan. Juist door te discussiëren over nieuwe ideeën kom je als team tot een uniforme visie van jullie innovatiedoelstellingen. Doe vervolgens niet aan micromanagement, maar geef je innovatieve denkers de bevoegdheden om zelf beslissingen te nemen.

​3. Coach de nay-sayers

Niet iedereen ziet het innovatief potentieel van zichzelf in. Zonde, want we hebben allemaal diep van binnen vernieuwende ideeën. Wij adviseren om de nay-sayers extra coaching te geven, zodat zij niet denken in beperkingen maar in mogelijkheden. Zo worden ze vanzelf yea-sayers.

​4. Zet in op meditatie

Om creatief te blijven, is het nodig je brein zo nu en dan rust te gunnen. De wereldberoemde publicist en historicus Yuval Noah Harari begint iedere dag met 2 uur mediteren, om wat wat te noemen. Meditatie en mindfulness dragen bij aan het creëren van creatieve ideeën. Leeg je brein om ruimte te maken voor nieuwe, innovatieve plannen, zo gaat het idee.

Domanibs-sap-innovatie-werkplek

Hoe bevorder je innovatie bij je personeel en binnen je organisatie?

Domani Business Solutions wil jou en je team helpen om de deur open te zetten naar vernieuwing. Benieuwd hoe wij dit samen met jou kunnen realiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 077-7440055.


SAP ERP GESCHIKT VOOR UW ORGANISATIE?

Wilt u vrijblijvend weten welke SAP oplossing het beste past by uw type organisatie & budget? Neem dan contact op met een SAP specialist van Domani Business Solutions.